Χίος, Τρίτη 13 Νοεμβρίου

22 εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων στα σχολεία ζητούν να συνεχίσουν τη δουλειά τους!

Τρί, 13/03/2018 - 10:49

­22 εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων στα Σχολεία της Χίου συνυπογράφουν ανακοίνωσή στην οποία επισημαίνουν ότι εκείνο που επιδιώκουν μέσα από τον αγώνα τους είναι να έχουν αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Πρόκειται για εργαζομένους μέσω προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης, η διάρκεια του οποίου ολοκληρώνεται, με τους ίδιους να τονίζουν ότι εκτός του αβέβαιου εργασιακά μέλλοντος τους, προβλήματα θα δημιουργηθούν και στα σχολεία, αφού καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες, ζήτημα που πρόσφατα έθιξαν σε επιστολή τους και οι διευθυντές των σχολείων που διεκδικούν την παράταση του προγράμματος μέχρι και το τέλος του σχολικού έτους.

Αναλυτικά στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

«Εργαζόμαστε στα Σχολεία των παιδιών μας, αυτά που χρόνο με το χρόνο υποστελεχώνονται ή γεμίζουν με νέους δασκάλους, επίσης ελαστικά εργαζόμενους, που ζουν στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το εργασιακό και  οικογενειακό τους μέλλον.

Η απόλυσή μας το Μάρτιο δημιουργεί μέσα στο σχολείο εντατικότερους ρυθμούς με πρόσθετα βάρη για τους εκπαιδευτικούς, που γίνεται σε βάρος του παιδαγωγικού τους έργου.

Ξέρουμε από τη μικρή μας εμπειρία ότι βοηθάμε στην αντιμετώπιση μιας σειράς πρακτικών – ουσιαστικών ζητημάτων στο χώρο του σχολείου (γραμματειακή υποστήριξη, διοικητικό και γραφειοκρατικό έργο κ.α.). Αυτό αποδείχθηκε και από την επιστολή των Διευθυντών των σχολικών μονάδων όσο και από την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Συντονίζουμε τα βήματά μας με τους συναδέλφους στα άλλα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Ο οργανωμένος, συντονισμένος και ανυποχώρητος αγώνας ενάντια σ αυτούς που μας έχουν καταδικάσει σε μισή ζωή είναι ο δρόμος που χρειάζεται να βρεθούμε όλοι μας!

Αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο:

 • Ζητάμε το ελάχιστο από τον ΟΑΕΔ και την Κυβέρνηση: τη συνέχιση της λειτουργίας του θεσμού και την επέκταση της σύμβασής μας έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Επίδομα ανεργίας μετά το πέρας της σύμβασης.
 • Επαναπρόσληψή μας, μέσω της κάλυψης με μόνιμο προσωπικό των θέσεων αυτών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση των ελαστικών προγραμμάτων υποαπασχόλησης, ανασφάλειας και μισοανεργίας (5μηνα, 8μηνα).

Την επέκταση αυτών των προσλήψεων για την κάλυψη αντίστοιχων αναγκών και σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και νηπιαγωγεία.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της κοινωφελούς και άλλων προγραμμάτων, αυτούς με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης  και τους ανέργους για το βασικό μας δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά με βάση τις σύγχρονες  ανάγκες της κοινωνίας, των οικογενειών μας, των παιδιών μας.

 

ΟΙ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

         ΑΓΓΕΛΙΚΗ  ΖΑΝΝΙΚΟΥ

         ΜΑΡΚΕΛΛΑ  ΚΟΥΓΙΟΥΛΗ

         ΣΟΦΙΑ  ΜΠΑΛΛΙΟΥ

         ΣΤΑΥΡΟΣ  ΤΣΕΣΜΕΛΟΓΛΟΥ

         ΑΝΔΡΕΑΣ   ΝΤΟΜΑΤΑΣ

         ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗ  ΑΣΗΜΙΝΑ

         ΑΡΙΕΤΤΑ  ΚΟΥΛΟΥΡΟΥΔΗ

         ΚΡΙΚΛΑΝΗΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ

         ΣΕΛΕΜΕΝΑΚΗ  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

         ΣΥΡΒΙΤΟΥ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

        ΜΑΝΩΛΑΚΗ  ΠΕΡΔΙΚΑ

        ΚΙΤΡΙΝΟΥ   ΑΜΑΛΙΑ

        ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ  ΚΥΡΙΑΚΗ

        ΠΤΗΝΗ   ΕΙΡΗΝΗ

        ΜΥΡΙΑΓΚΟΣ   ΣΤΑΜΑΤΗΣ

        ΜΑΡΑΓΚΕΛΛΗ   ΜΑΡΙΑΝΘΗ

        ΜΑΡΙΑ   ΜΠΙΛΟΥ

        ΜΙΧΑΛΗΣ   ΒΑΛΑΚΙΤΣΗΣ

        ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ  ΜΑΡΙΑΝΝΑ

        ΞΥΔΑ  ΜΑΡΙΑΝΘΗ

        ΜΑΚΡΗ   ΑΝΝΑ

       ΒΑΓΙΑΝΟΥ   ΕΙΡΗΝΗ»

   

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 13/11/2018 - 15:36

Σε απάντηση δημοσιευμάτων της κ. Μαρίας Ξύδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικές εφημερίδες σε βάρος των συναδέλφων, και Γιώργη Μαστοράκη, το παράρτημα Χίου της "Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας", στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, της 10ης Νοεμβρίου 2018 ομόφωνα αποφασίσαμε:

 • Στηλιτεύουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά και τους χαρακτηρισμούς της αρχιτέκτονος κ. Μαρίας Ξύδα στις αναρτήσεις που έχει κάνει στο facebook και τη δημοσίευση στην «Αλήθεια».
 • Η επιστημονική έρευνα δεν έχει στεγανά και αναπτύσσεται με την εξής λογική: Καθένας ξεκινάει από εκεί που σταμάτησε ο προηγούμενος και συνεχίζει την έρευνα, δεν είναι δυνατόν να θεωρεί ο καθένας ιδιοκτησία του ούτε τα «βοτσαλωτά» ούτε τα «ξυστά», είναι κτήμα του κατοίκων του κάθε «χωριού», βαθέως ή ρηχού.

 

Ο Παντελής Ι. Σαλλιάρης έχει ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα θέματα αρκετές φορές στο παρελθόν:

 • Στα πολιτιστικά προγράμματα «Μαθηματικά και Πολιτισμός» του 1ου ΓΕΛ Χίου απο το 2007.
 • Στο συνέδριο της ΕΜΕ στη Χαλκίδα το 2012 σε συνεργασία με τους Γιάννη Ράλλη και Λευτέρη Μίμαρο.
 • Σε  ημερίδα το 2014 στο 4ο Γυμνάσιο που διοργανώθηκε από το Σχ. Σύμβουλο Γιάννη Ράλλη.
 • Κάθε χρόνο στην τάξη, σαν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

 • Στη συγκεκριμένη παρουσίαση, αν και δεν όφειλε, στη βιβλιογραφία στο τέλος ανέφερε το έργο της κ. Ξύδα, «Τα μαθηματικά στη Λαϊκή τέχνη της Χίου», βεβαίως η κ. Ξύδα ή δεν το παρατήρησε, ή δεν θέλησε να το παρατηρήσει.

 

 • Η επιλογή των όποιων μοτίβων για την διδασκαλία, υπαγορεύεται από το αντικείμενο που διδάσκεται (συμμετρία, κατασκευές, εμβαδά κλπ) και κανένας δεν θα υποδείξει ποιό θα είναι αυτό, πέραν του διδάσκοντα.

 

 • Η αναφορά στα συγκεκριμένα μοτίβα δεν έχει νόημα καθόσον παρουσιάστηκε η διαδικασία κατασκευής με αυστηρά γεωμετρικό τρόπο όπως διδάχθηκε στο εργαστήριο.

 

 • Δεν κατανοήσαμε ποτέ την εμπλοκή του Γιώργη Μαστοράκη στο όλο ζήτημα, ο θέμα που ανέπτυξε ο Γιώργης στην διημερίδα της 2 και 3/11/18 δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τις δραστηριότητες της κ. Ξύδα.

 

Μετά από τα παραπάνω είναι προφανές ότι απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και τουλάχιστον μια δημόσια συγγνώμη στα ίδια μέσα (εφημερίδες και κοινωνικά δίκτυα) τα οποία χρησιμοποίησε.

Αυτό το τελευταίο είναι προϋπόθεση για τη συνέχεια οποιασδήποτε μορφής συνεργασίας της κ. Μαρίας Ξύδα, με ένα επιστημονικό σωματείο όπως η Ε.Μ.Ε  που σέβεται τον εαυτό του και υπηρετεί τη Μαθηματική Παιδεία.

Για την Δ.Ε του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε,

ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Ράλλης και ο Γραμματέας, Ελευθέριος Ανταράκης.