Χίος, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

24ωρη απεργία την Τετάρτη για την περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΣΝΟΧ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 09/10/2018 - 14:02

Μετά τους δημοτικούς υπάλληλους, την σκυτάλη στην διαμαρτυρία για την ενδεχόμενη περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, παίρνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια  νοσοκομεία με τον ΣΕΣΝΟΧ να προχωρά αύριο Τετάρτη 10/10/18 σε απεργιακή κινητοποίηση.

«Θεωρούμε αναγκαίο αυτό το επίδομα, κάθε χρόνο ακούμε τα ίδια αναφορικά με την κατάργηση του και ανησυχούμε», ανέφερε ο Γιάννης Λαμπαδοχυτός, πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ , τονίζοντας παράλληλα και τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων στο Σκυλίτσειο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά που φθάνουν στο νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με τον ΣΕΣΝΟΧ, οι ελλείψεις του προσωπικού αγγίζουν το ποσοστό του 40%.

«Όχι απλά απαιτούμε την μη κατάργηση του επιδόματος, αλλά ζητάμε να το πάρουν και εργαζόμενοι που δεν το λαμβάνουν μέχρι στιγμής. Για παράδειγμα ο φυσικοθεραπευτής που μπαίνει καθημερινά σε θαλάμους δεν το παίρνει, ενώ θα έπρεπε», συμπλήρωσε η αντιπρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ, Μαρία Σαραντινίδου, ενώ ο Δημήτρης Κουτσουράκης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μόνιμου προσωπικού, καθώς κάθε χρόνο λήγουν οι συμβάσεις ατόμων που μέσω προγραμμάτων εργάζονται στο νοσοκομείο.

«Κάθε φορά όλοι μας και οι συμβασιούχοι και εμείς, ζούμε την ίδια αγωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την συνέντευξη του ΣΕΣΝΟΧ δεν έλειψε και η αναφορά στα προσφυγόπουλα και το δικαίωμα τους στην μόρφωση, με το προεδρείο του ΣΕΣΝΟΧ να τάσσεται υπέρ στην φοίτηση  των προσφυγόπαιδων στα σχολεία.

«Το δικαίωμα στην υγεία και την παιδεία το έχουν όλοι» ανέφερε με νόημα η Μαρία Σαραντινίδου.

Η γραμματέας του ΣΕΣΝΟΧ Ολυμπία Κουβαρά, αναφέρθηκε και στην δομή του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π) Νομού Χίου, μια δομή που σύμφωνα με την ίδια έχει υποβαθμιστεί, καθώς στους χώρους φιλοξενείται... προσωρινά το ειδικό σχολείο και η νοσηλευτική σχολή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει όπως προβλέπεται.

Παράλληλα ο ΣΕΣΝΟΧ χαιρετίζει, όπως ανέφεραν τα μέλη του στην συνέντευξη, την δημοπράτηση της Παθολογικής Κλινικής, ευχόμενοι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των 18 μηνών, έτσι ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών αλλά και του προσωπικού, λόγω της διασποράς σε θαλάμους, όπως ανέφεραν.

Σχετικά Άρθρα

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ", ΣΤΙΣ 20.00 & 00.00, ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 16.00
Δευ, 18/11/2019 - 14:01
Η διοργάνωση του πρώτου TEDx Chios παρουσιάζεται στην Αλήθεια TV

Τι είναι το TED και τι το TEDx;

Τι είναι αυτό που ενώνει 40 και πλέον ανθρώπους, άγνωστους μεταξύ τους, σε έναν κοινό εθελοντικό σκοπό: της διοργάνωσης μίας πολύπλευρης εκδήλωσης;

Πώς προέκυψε ο τίτλος «Απόπλους» για το πρώτο TEDx Chios;

Τι θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου 2019 στο Ομήρειο και σε ποιους απευθύνεται;

Ποιοι συνεισφέρουν οικονομικά σε μια τέτοια διοργάνωση;

Ποιοι είναι οι 12 ομιλητές, τα δρώμενα και τα εργαστήρια που κάποιος θα μπορέσει να παρακολουθήσει στη σκηνή του Ομηρείου;

Σε όλα αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα, φωτίζοντας πλήρως την πρώτη διοργάνωση TEDx Chios, απαντούν πέντε επικεφαλής ή εκπρόσωποι των ομάδων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί και δουλεύουν ακατάπαυστα εδώ και ένα χρόνο, στην εκπομπή «Η επικαιρότητα με άλλο μάτι», απόψε στην «Αλήθεια TV» (20.00 & 00.00) και σε επανάληψη την Τρίτη στις 16.00.

Το σίγουρο είναι ότι όσοι επιλέξουν την προσεχή Κυριακή να βρεθούν στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας θα ζήσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία και σίγουρα θα δουν το αύριο με άλλο μάτι.

Η διοργάνωση του πρώτου TEDx Chios παρουσιάζεται στην Αλήθεια TV