30 μέλη του "Ναυτίλου" και των Γιατρών του Κόσμου στα Ψαρά

Πέμ, 26/03/2015 - 15:05

«Μια σταγόνα αγάπης», από τη Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «Ναυτίλος» και από τους Γιατρούς του Κόσμου, απολαμβάνουν από χθες οι κάτοικοι των Ψαρών, που υποδέχθηκαν την αποστολή των 30 ατόμων που έφτασε με 6 φουσκωτά σκάφη για να προσφέρει, όχι μόνο εξετάσεις προληπτικής ιατρικής από γιατρούς ειδικοτήτων, αλλά και υλικό για το ιατρείο (π.χ. καρδιογράφο) και το σχολείο (όπως φωτοτυπικό μηχάνημα).

Ο Δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, επισήμανε την εθελοντική προσφορά της αποστολής, με τους γιατρούς – παιδίατρο, καρδιολόγο, δερματολόγο, ορθοπεδικό και οδοντίατρο- να εξετάζουν από το πρωί στη Βιβλιοθήκη,  μικρούς και μεγαλύτερους, προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα καθαρισμό και φθορίωση δοντιών στα παιδιά.

Όλα αυτά σε αντιδιαστολή με την πολιτεία που δύο χρόνια τώρα έχει στερήσει από τα Ψαρά το δικαίωμα της πλήρους κάλυψης με δύο γιατρούς του αγροτικού ιατρείου της περιοχής, αφού ελλείψει κινήτρων όσοι διαγωνισμοί έχουν γίνει έχουν αποβεί άκαρποι, με αποτέλεσμα να αποσπώνται στα Ψαρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα αγροτικοί ιατροί από τη Χίο, αφήνοντας πίσω τους άλλα κενά.

Μαζί με τους γιατρούς και τα μέλη του «Ναυτίλου» στα Ψαρά έχει μεταβεί και τηλεοπτικό συνεργείο του AlPHA, το οποίο καλύπτει τη συγκεκριμένη δράση και παράλληλα – όπως είπε ο Δήμαρχος- μέσω αυτού θα αναδειχθεί η ελλιπής στελέχωση του αγροτικού ιατρείου.

Η αποστολή θα αναχωρήσει από το νησί την Κυριακή.

Σχετικά Άρθρα