600 χιλιάδες ευρώ για κλειστό γυμναστήριο στις Οινούσσες!

Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Τρί, 27/04/2021 - 14:42
Ηχητικό απόσπασμα: 

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το έργο του Δημοτικού Γυμναστηρίου Οινουσσών, ένα έργο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και άθλησης για ντόπιους και επισκέπτες του ακριτικού νησιού, όπως ανέφερε και σε δήλωσή του στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Δήμαρχος, Γιώργος Δανιήλ. 

Όπως αναφέρεται και σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμος, το Κλειστό Γυμναστήριο, αίτημα κι όνειρο των μονίμων κατοίκων, αποτέλεσε δέσμευση του Δημάρχου Οινουσσών και της Δημοτικής Αρχής, η οποία σε χρόνο ρεκόρ ετοίμασε και υπέβαλε εμπρόθεσμα την πρόταση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» πριν την εκπνοή του 2019.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα το έργο χρηματοδοτήθηκε με το ποσό 599.646,44 ευρώ.

Το κτίριο περιλαμβάνει την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής ως κύριο χώρο δραστηριοτήτων μη διακοπτόμενο από δομικά ή άλλα στοιχεία επιφάνειας 228 τ.μ. καθώς και ομάδα βοηθητικών χώρων με αποδυτήρια και λουτρά αθλουμένων, γραφείο διοίκησης, ιατρείο και λοιπούς χώρους, που θα είναι προσβάσιμοι και σε ΑΜΕΑ.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών ευχαριστεί θερμά τον Αναπλ. Υπουργό κ. Πέτσα και τις Υπηρεσίες του ΥΠΕΣ, την ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων), τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Παπαδημητρίου και τον ειδικό συντονιστή για τα νησιά μας κ. Ηλία Κανελλόπουλο για την πολύτιμη και στοχευμένη συνδρομή του στη στοχοθεσία του Δήμου μας καθώς και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χίου για την πολυετή στήριξή τους.

Το Γυμναστήριο θα ανεγερθεί κοντά στο Νηπιαγωγείο κι αναμένεται να επεκτείνει τις αθλητικές δραστηριότητες στο νησί και να συμβάλλει στη δημιουργική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου των νέων, των σπουδαστών της ΑΕΝ, αλλά και των κατοίκων της Αιγνούσας.

Σχετικά Άρθρα