7.500 τ.μ. του Χωρέμικου για χώρο στάθμευσης και άλλες δράσεις του Δήμου Χίου

Μετά τη δημοπράτηση που έγινε χθες αναμένεται οριστικοποίηση της απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 04/11/2022 - 13:25

Ένα μεγάλο χώρο -7,5 στρεμμάτων- στο κέντρο της πόλης, μια ανάσα από την αγορά, αξιοποιώντας τμήμα του κτήματος Χωρέμικο, θα διαχειρίζεται, για έξι τουλάχιστον χρόνια, ο Δήμος Χίου, εφ’ όσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που αφορούν στην λήψη απόφασης της οικονομικής επιτροπής του αλλά και τη έγκριση της, όσον αφορά τη νομιμότητα, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Χθες, όπως είπε στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Μπελέγρης, ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση για τη μίσθωση χώρου από το Δήμο, κατά τη διάρκεια της οποίας υποβλήθηκε πρόταση από τον κο Χωρέμη για το συγκεκριμένο ακίνητο, που έχει "πρόσωπο" στην οδό Ριζαρίου.

Το μηνιαίο μίσθωμα καθορίζεται στα 4.449 ευρώ για έκταση 7.500 μέτρων στην οποία, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, εκτός από τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, ο Δήμος σκοπεύει να κατασκευάσει  παιδότοπο αλλά και χώρο για φύλαξη μικρών κατοικίδιων, ώστε να διευκολυνθούν όσοι κατεβαίνουν στην αγορά. Στο συγκεκριμένο τμήμα του κτήματος Χωρέμη υπάρχουν λίγα δέντρα τα οποία -όπως είπε- θα διατηρηθούν, ενώ θα προστεθεί κι άλλο πράσινο.

Ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης θα ωφελήσει σημαντικά την αγορά της Χίου, τόνισε ο Γ. Μπελέγρης ο οποίος σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες του δήμου για την ανεύρεση και διαμόρφωση κι άλλων πάρκινγκ στις γειτονιές της πόλης.

«Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία με το Χωρέμικο, θα αναζητήσουμε κι άλλα μικρά ή και μεγαλύτερα ακίνητα», κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Η μίσθωση, όπως προαναφέρθηκε, θα είναι 6ετής με δικαίωμα ανανέωσης, ενώ η είσοδος και έξοδος των οχημάτων θα γίνεται από την οδό Ριζαρίου, με διαφορετικές πύλες εισόδου και εξόδου. 

sto_dimo_hioy_75_stremmata_toy_horemikoy_gia_parkingk

Σχετικά Άρθρα