9 εξειδικευμένες ομιλίες για το διαβήτη σε μια εκδήλωση

Το Σάββατο στο Ομήρειο
Δευ, 19/09/2022 - 15:22

«Ό,τι νεότερο για τον σακχαρώδη διαβήτη» είναι το θέμα εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στις 6μ.μ. στο Ομήρειο.

Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν ζητήματα που αφορούν τις επιπτώσεις του σακχαρώδου διαβήτη στα μάτια και στο δέρμα από τους γιατρούς Ιωάννη Καστή, οφθαλμίατρο και Σίμο Γεραζούνη δερματολόγο, ενώ η Σμάρω Μπουλαζέρη θα αναφερθεί στην νοσηλευτική διαχείριση αντλιών ινσουλίνης και συστημάτων συνεχούς καταγραφής γλυκόζης.

Επίσης ο ενδοκρινολόγος Ιωάννης Γεωργιάδης θα μιλήσει για τις νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία της νόσου, ενώ ο ρευματολόγος Ανδρέας Μιχαηλίδης για τις σκελετικές εκδηλώσεις του σακχαρώδους διαβήτη.

Ο αγγειοχειρούργος Δημήτρης Σίσκος θα αναφερθεί στο διαβητικό πόδι, η διαιτολόγος Κέλλυ Μελιτζάνη στο ρόλο του διαιτολόγου για τη διαχείριση της νόσου, ο επεμβατικός καρδιολόγος Νίκος Παπαγιάννης στην καρδιαγγειακή πρόληψη και ο γυναικολόγος Μάριος Σκαρμούτσος στο διαβήτη κύησης.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ο Δήμος Χίου, το «Σκυλίτσειο», ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, το Ομήρειο, το ΔΙΕΚ Χίου και η Εταιρεία Αγωγής Υγείας παράρτημα Χίου.

Σχετικά Άρθρα