Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Το αδιαχώρητο στο ΚΕΠ για 3η εβδομάδα, λόγω των ομαδικών αγωγών συνταξιούχων

Λ. Λύκου: Εξυπηρετούμε ΝΑΤ, όχι ΙΚΑ γιατί δεν έχουμε πρόσβαση στα δεδομένα τους
Τετ, 05/12/2018 - 15:10

“Είναι τρίτη εβδομάδα και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται στα ΚΕΠ. Καθημερινά συνταξιούχοι του ΝΑΤ έρχονται σε μας είτε για το γνήσιο της υπογραφής, είτε για τα 3μηνιαία σημειώματα αποδοχών από το 2013 μέχρι σήμερα, ενώ έχουμε δεχθεί πάνω από 1.000 αιτήσεις για να λάβουμε μέσω του ΝΑΤ αποφάσεις κύριας και επικουρικής σύνταξής. Μακάρι όλη αυτή η ταλαιπωρία να έχει αντίκρισμα και να μην είναι ένα ακόμη προεκλογικό χαρτί, ή ένας τρόπος να έχουν δουλειά δικηγόροι”.

Τα παραπάνω ανέφερε στην “Α” η Λίτσα Λύκου από το ΚΕΠ Δήμου Χίου, παρουσιάζοντας μια ακόμη διάσταση όλης αυτής της διαδικασίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη από πολλούς συνταξιούχους στο νησί μας, που διεκδικούν μέσω ομαδικών προσφυγών στη δικαιοσύνη, την απόδοση δώρων, επιδομάτων και περικοπών που έγιναν στις συντάξεις τους από το 2013.

Η κα Λύκου διευκρίνισε ότι τα ΚΕΠ μπορούν να εξυπηρετούν τους συνταξιούχους ΝΑΤ, όχι όμως και του ΙΚΑ γιατί δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι, είπε, μπορούν να λαμβάνουν τις βεβαιώσεις αποδοχών μέσω του taxisnet, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους.

Βέβαια επειδή αρκετοί δεν μπορούν να το κάνουν αυτό και σε περίπτωση που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από νεότερα μέλη της οικογένειας, καταφεύγουν σε λογιστές καταβάλλοντας το απαιτούμενο αντίτιμο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οπότε, πληρώνουν δικηγόρο, πληρώνουν λογιστή και τρέχουν σε υπηρεσίες για να λάβουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να κάνουν την αγωγή, προσδοκώντας σε αίσια έκβασή της... γιατί όπως λέει και η κα Λύκου η «ελπίδα πεθαίνει τελευταία».

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 11/08/2020 - 09:09
φωτο αρχείου

Ἐν ὄψει τοῦ Ἑορτασμοῦ τῆς μεγαλύτερης Θεομητορικῆς Ἑορτῆς, τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν γνωστοποιεῖ στούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς ὅτι, πρός διευκόλυνση τῶν προσερχομένων στή Θεία Κοινωνία κατόπιν πνευματικῆς προετοιμασίας (μετάνοια - νηστεία), στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου θά τελεσθοῦν Θεῖαι Λειτουργίαι κατά τό ἀκόλουθο Πρόγραμμα:

ΘΕΙΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΙ

ΣΤΟΝ

ΙΕΡΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΝΑΟΝ ΧΙΟΥ

ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

 

12-8-2020           Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου

13-8-2020    Ἱ. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτῆρος  Χριστοῦ

 

14-8-2020           Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου

                                                       ΚΑΙ

                     Ἱ. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτῆρος Χριστοῦ

 

15-8-2020           Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου

                                                      ΚΑΙ

                     Ἱ. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτῆρος Χριστοῦ.

 

  (ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ)