Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Το αδιαχώρητο στο ΚΕΠ για 3η εβδομάδα, λόγω των ομαδικών αγωγών συνταξιούχων

Λ. Λύκου: Εξυπηρετούμε ΝΑΤ, όχι ΙΚΑ γιατί δεν έχουμε πρόσβαση στα δεδομένα τους
Τετ, 05/12/2018 - 15:10

“Είναι τρίτη εβδομάδα και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται στα ΚΕΠ. Καθημερινά συνταξιούχοι του ΝΑΤ έρχονται σε μας είτε για το γνήσιο της υπογραφής, είτε για τα 3μηνιαία σημειώματα αποδοχών από το 2013 μέχρι σήμερα, ενώ έχουμε δεχθεί πάνω από 1.000 αιτήσεις για να λάβουμε μέσω του ΝΑΤ αποφάσεις κύριας και επικουρικής σύνταξής. Μακάρι όλη αυτή η ταλαιπωρία να έχει αντίκρισμα και να μην είναι ένα ακόμη προεκλογικό χαρτί, ή ένας τρόπος να έχουν δουλειά δικηγόροι”.

Τα παραπάνω ανέφερε στην “Α” η Λίτσα Λύκου από το ΚΕΠ Δήμου Χίου, παρουσιάζοντας μια ακόμη διάσταση όλης αυτής της διαδικασίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη από πολλούς συνταξιούχους στο νησί μας, που διεκδικούν μέσω ομαδικών προσφυγών στη δικαιοσύνη, την απόδοση δώρων, επιδομάτων και περικοπών που έγιναν στις συντάξεις τους από το 2013.

Η κα Λύκου διευκρίνισε ότι τα ΚΕΠ μπορούν να εξυπηρετούν τους συνταξιούχους ΝΑΤ, όχι όμως και του ΙΚΑ γιατί δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι, είπε, μπορούν να λαμβάνουν τις βεβαιώσεις αποδοχών μέσω του taxisnet, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους.

Βέβαια επειδή αρκετοί δεν μπορούν να το κάνουν αυτό και σε περίπτωση που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από νεότερα μέλη της οικογένειας, καταφεύγουν σε λογιστές καταβάλλοντας το απαιτούμενο αντίτιμο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οπότε, πληρώνουν δικηγόρο, πληρώνουν λογιστή και τρέχουν σε υπηρεσίες για να λάβουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να κάνουν την αγωγή, προσδοκώντας σε αίσια έκβασή της... γιατί όπως λέει και η κα Λύκου η «ελπίδα πεθαίνει τελευταία».

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 14/12/2019 - 20:09

Αυτή τη φορά η βροχή έδεσε με τη φωτεινότητα, τα Χριστούγεννα δέθηκαν και αυτά με τις καιρικές τους συνθήκες, το Αργέντικο έλαμψε ακόμα και κάτω από… ομπρέλες.

Έτσι παρά την βροχή, το ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο έλατο φωτίστηκε, το Αργέντικο έλαμψε σε κάθε γωνιά του και περιμένει κάτω από καλύτερες συνθήκες όσοι επιθυμούν να το επισκεφθούν όλο αυτό το διάστημα των γιορτών.

Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης και η σύζυγος του, ζεστοί πάντα στην φιλοξενία τους παρέθεσαν ένα μικρό γεύμα στις αρχές και τους φίλους τους, ενώ ο Μητροπολίτης Χίου δεν παρέλειψε μαζί με τα «Χρόνια πολλά» να ευχηθεί ιδιαιτέρως στους ναυτικούς μας.

Παρόντες στην γιορτή ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης Αντιναύαρχος Λ.Σ., ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Στρατιωτικός Διοικητής και λοιπές αρχές.

Το γεγονός για άλλη μαι χρονιά κάλυψε εκτός των τοπικών τηλεοπτικό συνεργείο του ΑντέναΣπάνιο αλλά τρεις... Ταξίαρχοι μαζί έστω και με πολιτική περιβολή