Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Το αδιαχώρητο στο ΚΕΠ για 3η εβδομάδα, λόγω των ομαδικών αγωγών συνταξιούχων

Λ. Λύκου: Εξυπηρετούμε ΝΑΤ, όχι ΙΚΑ γιατί δεν έχουμε πρόσβαση στα δεδομένα τους
Τετ, 05/12/2018 - 15:10

“Είναι τρίτη εβδομάδα και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται στα ΚΕΠ. Καθημερινά συνταξιούχοι του ΝΑΤ έρχονται σε μας είτε για το γνήσιο της υπογραφής, είτε για τα 3μηνιαία σημειώματα αποδοχών από το 2013 μέχρι σήμερα, ενώ έχουμε δεχθεί πάνω από 1.000 αιτήσεις για να λάβουμε μέσω του ΝΑΤ αποφάσεις κύριας και επικουρικής σύνταξής. Μακάρι όλη αυτή η ταλαιπωρία να έχει αντίκρισμα και να μην είναι ένα ακόμη προεκλογικό χαρτί, ή ένας τρόπος να έχουν δουλειά δικηγόροι”.

Τα παραπάνω ανέφερε στην “Α” η Λίτσα Λύκου από το ΚΕΠ Δήμου Χίου, παρουσιάζοντας μια ακόμη διάσταση όλης αυτής της διαδικασίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη από πολλούς συνταξιούχους στο νησί μας, που διεκδικούν μέσω ομαδικών προσφυγών στη δικαιοσύνη, την απόδοση δώρων, επιδομάτων και περικοπών που έγιναν στις συντάξεις τους από το 2013.

Η κα Λύκου διευκρίνισε ότι τα ΚΕΠ μπορούν να εξυπηρετούν τους συνταξιούχους ΝΑΤ, όχι όμως και του ΙΚΑ γιατί δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι, είπε, μπορούν να λαμβάνουν τις βεβαιώσεις αποδοχών μέσω του taxisnet, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους.

Βέβαια επειδή αρκετοί δεν μπορούν να το κάνουν αυτό και σε περίπτωση που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από νεότερα μέλη της οικογένειας, καταφεύγουν σε λογιστές καταβάλλοντας το απαιτούμενο αντίτιμο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οπότε, πληρώνουν δικηγόρο, πληρώνουν λογιστή και τρέχουν σε υπηρεσίες για να λάβουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να κάνουν την αγωγή, προσδοκώντας σε αίσια έκβασή της... γιατί όπως λέει και η κα Λύκου η «ελπίδα πεθαίνει τελευταία».

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/01/2020 - 19:08
φωτο ΕΚΑΒ

Άγιο... είχε σήμερα Κυριακή πρωϊ οδηγός, που στην παραλιακή οδό Χίου - Βροντάδου, έχασε το έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο και στη συνέχεια έπεσε πάνω στα βράχια.

Από την σφοδρή σύγκρουση προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο υλικές ζημιές, ενώ ο οδηγός βγήκε από αυτό με λίγες μόνο αμυχές.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπως εξακρίβωσε στη συνέχεια η τροχαία δεν διέθετε άδεια οδήγησης και συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου.