Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Αλλάζουν τα κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 16/07/2020 - 14:23

Σε αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια προχώρησε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Χίου καθώς, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρόνοιας, Γιώργο Πατεριμό, αυξήθηκαν σημαντικά οι αιτήσεις των πολιτών.

«Το τελευταίο διάστημα είδαμε ότι αυξήθηκε η ζήτηση από συμπολίτες μας για στήριξη τους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και αποφασίσαμε να αλλάξουμε τα εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε να εντάξουμε κι άλλους στο πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Πατεριμός συμπληρώνοντας ότι παράλληλα η δημοτική αρχή θα ενισχύσει οικονομικά και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Για παράδειγμα, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, το ετήσιο εισόδημα για ένταξη στο πρόγραμμα  από 5.000 το πήγαμε στις 5.500, το 6.200 το κάναμε 7.000 (ανάλογα με τα μέλη οικογένειας) κλπ. ενώ δεν υπολογίζονται στο εισόδημα τα αναπηρικά επιδόματα.

Σύμφωνα με τον κ. Πατεριμό οι μέχρι στιγμής ωφελούμενοι του προγράμματος ξεπερνούν τα 1000 άτομα (περίπου 500 οικογένειες) αριθμός που αναμένεται, μετά και την αλλαγή των εισοδηματικών κριτήριων να αυξηθεί.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 11:10

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι μόνη της απέναντι στην Τουρκία, κατέθεσε ο δημοσιογράφος –συγγραφέας Κώστας Μαρδάς στο «Ράδιο Αλήθεια» σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

Ο κ Μαρδάς τόνισε ότι «τώρα μετράμε τους φίλους μας», υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής η Ε.Ε έχει σταθεί ρητορικά δίπλα μας, ενώ αναφορικά με την στάση της Γερμανίας , που έχει και την προεδρία της Ε.Ε αυτή την περίοδο, την χαρακτήρισε ως «διαμεσολαβήτρια χώρα».

«Εκτιμώ ότι δεν έχουμε συμμάχους που θα σταθούν δίπλα μας σε μια πιο δυναμική στάση. Είμαστε μόνοι μας» τόνισε ο κ Μαρδάς.

«Είναι ολοφάνερο ότι ο Ερντογάν έχει κακιώσει, μετά την υπογραφή με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ και θέλει να μας σύρει σε διάλογο», είπε ο κ. Μαρδάς συμπληρώνοντας ότι «η μοναδική χώρα που μπορεί να σταματήσει τον Ερντογάν είναι οι Η.Π.Α».

«Η επομένη κίνηση που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να απευθυνθεί προς της ΗΠΑ, καθώς, ως χώρα του ΝΑΤΟ, είμαστε υπό την Αμερικανική κηδεμονία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την στάση της Ελλάδας, ο κ. Μαρδάς εκτιμά ότι «πάμε καλά, αρκεί να αποφύγουμε τους παρορμητισμούς», ενώ δεν παράλειψε να αναφερθεί  και στην Κύπρο λέγοντας ότι « Η Κύπρος με τις ενέργειες για χάραξη ΑΟΖ μετέφερε την ένταση από την Πάφο στο Καστελόριζο».