Αμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Νοσοκομείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ
Τρί, 14/06/2022 - 10:58

«Θέλουμε να καταγγείλουμε για άλλη μία φορά, την ανυπαρξία κοινωνικής μέριμνας και οικονομικής ενίσχυσης  στις δημόσιες δομές υγείας, αφού βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής που αφήνει να υποβαθμίζονται συνεχώς τα δημόσια νοσοκομεία. Μια πολιτική άκρως επικίνδυνη για τις ζωές μας! Πληροφορηθήκαμε ότι, δυστυχώς, βγήκε εκτός λειτουργίας και ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο της Χίου» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γυναικών Χίου σημειώνοντας: 

«Δε λειτουργεί ο μαγνητικός ,μήνες  τώρα, ούτε ο μαστογράφος! Την εποχή που μας έχει τσακίσει η ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες, καλούμαστε να πληρώνουμε αδρά (όσοι ακόμα μπορούν) τις  ιδιωτικές δομές υγείας, καθώς οι ανάγκες  μας δεν μπορούν να περιμένουν. Ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας και καλούμε τον Χιώτικο λαό να αγωνιστούμε και να απαιτήσουμε όλα αυτά τα αυτονόητα που μπορούμε να έχουμε σήμερα, μεταξύ των οποίων είναι:

• Αμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Νοσοκομείου με στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό.

• Αμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ,με προσωπικό  και προσλήψεις στα κέντρα υγείας για να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο και να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες που πρέπει, έτσι όπως πρέπει.

Να παρθούν μέτρα για την ακρίβεια,να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α στα είδη κατανάλωσης, να μειωθούν όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια».

Σχετικά Άρθρα