Αναφορά στην παιδική βία στην Αλήθεια TV

Παρ, 11/03/2022 - 09:13

Με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά περιστατικά βίας και ιδιαίτερα οπαδικής, αλλά και την επέτειο της 6ης Μαρτίου που έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο, ο φιλοξενούμενος του Γιάννη Χονδρέλη στην εκπομπή «Κατευθυνθήτω» αυτής της εβδομάδας Ψυχολόγος Παντελής Πρώιος, μιλά για το σημαντικό αυτό θέμα που απασχολεί και προβληματίζει όλη την κοινωνία μας.

Αναφέρεται στα αίτια που είναι πιθανό να προκαλέσουν τη βία ακόμη και από την νηπιακή ηλικία, πως μπορούν να εμπλακούν τα παιδιά στη βία, στη διαχείριση και τον έλεγχο των συναισθημάτων του θυμού, τα χαρακτηριστικά σημάδια εμφάνισής του και την εν γένει συμπεριφορά του παιδιού.

Στη συνέχεια της εκπομπής ο κ. Πρώιος εξηγεί τη διαφορά μεταξύ πειθαρχίας και τιμωρίας, τονίζει την επίδραση της έκθεσης των παιδιών στα ΜΜΕ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και παρέχει συμβουλές για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της παιδικής βίας.

Μία σημαντική βοήθεια στην κατεύθυνση της πρόληψης αποτελεί, όπως αναφέρει ο κ. Πρώιος, το Πρόγραμμα ACT/Μικροί Μεγάλοι Μαζί Εναντίον της Βίας, Αμερικανών και Ελλήνων Ψυχολόγων που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2008.

Ένα παρεμβατικό, Βιωματικό Σεμινάριο που διαρκεί 9 εβδομάδες, διαρκείας 2 ωρών σε Ομάδες 10-20 ατόμων και έχει σαν σκοπό να μάθουν οι γονείς τα βασικά στοιχεία της ανάπτυξης των παιδιών και να κατανοήσουν πώς αυτό θα  βοηθήσει να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες τους και τη συμπεριφορά τους.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί από την "Αλήθεια ΤV" αυτό το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 στις 5.00 και τις 9.00 μ.μ. και σε επανάληψη την Κυριακή στις 3.00 μ.μ.

Σχετικά Άρθρα