Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Ανακοίνωση για το  Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμΕΑ 2020

Τετ, 08/07/2020 - 17:44

Ο Παγχιακός Σύλλογος Α με Α. ανακοινώνει στα ενδιαφερόμενα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους, ότι για το έτος 2020 ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα Άτομα με Αναπηρία.

Το πρόγραμμα υλοποιεί ο σύλλογος από το έτος 1999, χωρίς διακοπή και μέχρι το 2019 καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό της αυτοδιοίκησης και προσφέροντας μεγάλη ανακούφιση στα Α.με Α. και στις οικογένειές τους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το Δ.Σ. ομόφωνα από τα παρόντα μέλη. Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση οφείλονται  στο ότι ο κατασκηνωτικός χώρος που υλοποιείται η κατασκήνωσή μας δεν περιελήφθη στην Υπουργική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να συνάψουμε σύμβαση με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Με τη σύμβαση αυτή εξασφαλίζαμε την μισθοδοσία των συνοδών και την ασφάλιση όλων των κατασκηνωτών και του προσωπικού, εκτός βεβαίως των λειτουργικών εξόδων και της σίτισης τα οποία κάλυπτε ο σύλλογος. Ο δεύτερος σημαντικός λόγος για τον οποίο δε θα πραγματοποιηθεί το Κ.Π. για Α. με Α. είναι τα αυξημένα μέτρα φύλαξης και προστασίας από τον κορωνοϊό ,τα οποία είναι δύσκολο έως αδύνατο να τηρηθούν με συνθήκες διαβίωσης στη φύση, όσο και αν η υπευθυνότητα και η προσοχή των συνοδών και του λοιπού προσωπικού ήταν δεδομένη και δοκιμασμένη. Τα παιδιά με αναπηρία θα είναι δύσκολο να υπακούσουν και να τηρήσουν κανόνες για την αποφυγή ενδεχόμενου κρούσματος.

Κατόπιν όλων αυτών το Δ.Σ. αναλογιζόμενο τον κίνδυνο που κυρίως αφορούσε την υγεία των παιδιών αλλά και την αυξημένη ευθύνη που αναλάμβανε, χωρίς άλλη κρατική στήριξη, έλαβε την απόφαση αυτή, με πραγματική λύπη, αφού γνωρίζει πόσο ευεργετικά συντελεί στην ψυχική υγεία των παιδιών με αναπηρία, αλλά και πόσο ανακουφίζει τις οικογένειές τους!!

Ας κάνουμε ένα διάλλειμα για φέτος και είναι σίγουρο ότι η επόμενη χρονιά θα μας βρει όλους γερούς και δυνατούς να επαναλάβουμε το πρόγραμμα με περισσή όρεξη και δύναμη και να ξαναζήσουμε όμορφες στιγμές ξεκούρασης και χαράς, χωρίς το φόβο και αγωνία που υποβαθμίζουν και ακυρώνουν τη μαγεία και τη γοητεία των διακοπών!!!

Για το Δ.Σ. του ΠΣΑμεΑ

Η Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Σοφία Μιχάλα                                                      Γεώργιος Αλιάδας