Άναλύσεις στα λύματα: 3.000 οι εν δυνάμει φορείς / ασθενείς με κορωνοϊό στη Χίο

Τήρηση μέτρων και όχι πανικό συνιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 01/04/2021 - 12:07

Επιβεβαιώνεται το alithia.gr για την μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου SARS-CoV-2 στα λύματα, με τη ΔΕΥΑΧ να αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ότι έφτασε στα 100.000 / ανά λίτρο, ενώ το προηγούμενο αποτέλεσμα ήταν 12.000 ανά λίτρο και παράλληλα να σημειώνει ότι οι εν δυνάμει φορείς / ασθενείς υπολογίζονται στους 3.000, με το οποίο ποσοστό αβεβαιότητας μπορεί να υπάρξει στην συγκεκριμένη εκτίμηση.

Παράλληλα επισυνάπτεται ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου Χίου που συνιστά επί της ουσίας ψυχραιμία και τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ:

≤Το ιικό φορτίο στα λύματα είναι πάρα πολύ υψηλό (100.000/ανά λίτρο), σε σχέση με την προηγούμενη ανάλυση που ήταν (12.000/ανά λίτρο).

Με βάση τα διεθνή μαθηματικά μοντέλα, με τα οποία προσεγγίζεται η συσχέτιση θετικών στον ιό κρουσμάτων και η παρουσία του ιού στα λύματα, λαμβάνοντας υπόψη τον ημερήσιο όγκο των λυμάτων που δέχεται η μονάδα επεξεργασίας, υπολογίζεται αδρά και με μεγάλα ποσοστά αβεβαιότητας ότι υπάρχουν στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό περί τους 3.000 φορείς/ασθενείς».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου:

«Λαμβάνοντας υπόψιν την μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου του SARS-CoV2 στην τελευταία ανάλυση των λυμάτων ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου εφιστά την προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και είναι το τελευταίο που χρειάζεται τούτες τις ώρες».

analyseis_sta_lymata_3.000_oi_en_dynamei_foreis_astheneis_me_koronoio_sti_hio

Σχετικά Άρθρα