Αντιδράσεις κατοίκων Αγ. Μάρκου για συμβολική ρίψη ρουκετών το Μ. Σάββατο

Όπως γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, Ισ. Ντομάτας
Τρί, 20/04/2021 - 09:25

Η πρόσφατη αναφορά του αντιδημάρχου Ομηρούπολης, Ισίδωρου Ντομάτα για συμβολική ρίψη ρουκετών το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στον Βροντάδο, σε σημείο κοντά στις εκκλησίες Αγίου Μάρκου και Παναγίας Ερειθιανής, αλλά σε ύψος και όχι με κατεύθυνση από και προς τους Ναούς, πυροδότησε την αντίδραση 15 κατοίκων του Αγίου Μάρκου που με επιστολή διαμαρτυρίας τους, ζητούν -επικαλούμενοι και την πανδημία- να σταματήσει η διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου.

Στο κείμενο που απέστειλε εκ μέρους τους ο δικηγόρος Γιώργος Ράγκος αναφέρουν τα παρακάτω:

«Με έκπληξη και αγανάκτηση γίναμε αυτήκοες μάρτυρες των δημοσίων δηλώσεων του Αντιδημάρχου Ομηρούπολης Χίου κ. Ισιδώρου Ντομάτα ο οποίος σε συνέντευξη του στον τοπικό τύπο στις 14 και 15 απριλίου 2021 αναφορικά με τον ρουκετοπόλεμο, (βλ. https://www.alithia.gr/koinonia/symvolikos-royketopolemos-logo-koronoioy, https://www.politischios.gr/koinonia/me-liges-rouketes-kai-mono-kath-ups...) εμφανίστηκε να μιλάει με περισσή άνεση σχετικά με το πως θα οργανωθεί εφέτος ο ρουκετοπόλεμος λόγω πανδημίας και μάλιστα σε συνεννόηση με τον εντεταλμένο του Δήμου Χίου κ. Ζαννή Ζαννίκο για τα έθιμα και τον ρουκετοπόλεμο.

Απ' ότι φαίνεται ο Δήμος όσο κι αν προσπαθεί να εμφανίζει εαυτόν μη εμπλεκόμενο με την διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου, σχεδιάζει, οργανώνει και τελεί σε πλήρη γνώση και συνεννόηση με τους ρουκετατζήδες, αποφασίζοντας δράσεις, εκτοξεύσεις, πεδία βολής, μεθόδους εκτόξευσης και σχεδιασμούς πεδίου μάχης αγνοώντας παντελώς τους κατοίκους της περιοχής, τους θιγόμενους ιδιοκτήτες, την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους. Αγνοούν δε άπαντες επιδεικτικά, προκλητικά και εξόφθαλμα τον ίδιο τον νόμο, τα δικαιώματα μας και την αντίθεση μας σε όλο αυτό το παράλογο σκηνικό από το οποίο προσωρινά μας έσωσε άκουσον άκουσον μια πανδημία.

Αφού κανείς αρμόδιος όλα αυτά χρόνια, ούτε η Αστυνομία, ούτε η Εισαγγελία, ούτε η Πολιτική Ηγεσία όλα αυτά τα χρόνια δεν επενέβησαν αυτεπαγγέλτως ώστε να τερματιστεί επιτέλους αυτός ο παραλογισμός μέσα σε κατοικημένη περιοχή που επί τόσα χρόνια ταλανίζει τις οικογένειες μας και έχει οδηγήσει άπαντες εμάς να αναμένουμε το Μεγάλο Σάββατο όχι ως γιορτή και Ανάσταση αλλά ως καταδίκη σε αέναη τιμωρία.

Επιτέλους όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου θα πρέπει να φτάσει στο τέλος του και με την ευκαιρία της πανδημίας να αναθεωρηθεί αυτό το κακό και να αποδεσμευτούν οι κάτοικοι του Βροντάδου από την εμμονή και τον παραλογισμό του χαβαλέ και της ασυδοσίας που δεν υπολογίζει κανέναν.

Καλούνται οι αρμόδιοι κος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Αστυνομικός Διευθυντής Χίου, ο κος Εισαγγελέας Χίου όπως επέμβουν τώρα πριν θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν εντός και εκτός Χίου από τα ανεξέλεγκτα «έθιμα» και πριν αρχίσουμε να αναζητούμε τους υπαίτιους όταν θα είναι πια αργά».

 

 

Σχετικά Άρθρα