Αντιικά φάρμακα και στο Νοσοκομείο Χίου για τον κορωνοϊό

Έφτασαν στους 59 οι θάνατοι από την αρχή της πανδημίας στο νησί μας
Πέμ, 28/04/2022 - 16:16

Mπορεί από την 1η Μαϊου να έχουμε μερική χαλάρωση μέτρων έναντι του κορωνοϊού, αλλά στο νησί μας μόλις χθες τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν ήταν 64, ενώ σήμερα οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο Χίου έφτασαν στους 8 στις απλές κλίνες covid και ο αριθμός των θανόντων από την αρχή της πανδημίας έφτασε στους 59, αφού 3 ακόμη άτομα έχασαν τη ζωή τους μέσα στο Πάσχα.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη, σε παρέμβασή της στο Ράδιο "Αλήθεια" επισήμανε ότι υπάρχει ύφεση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με την πανδημία, οπότε και τα μέτρα πρέπει να τηρούνται αλλά και οι εμβολιασμοί να συνεχιστούν, οι οποίοι ωστόσο έχουν περιοριστεί, στους 60 ημερησίως για τους από 12 ετών και πάνω -κυρώς αφορούν κατά 90% 4η και 2η δόση. Όσο για τα παιδιά εβδομαδιαίως- τις δύο ημέρες που γίνονται εμβόλια- προσέρχονται κατά μ.ο. περίπου 20.

Όπως έγινε και σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας έτσι και στο "Σκυλίτσειο" τη Μεγάλη Πέμπτη εστάλησαν αντιικά φάρμακα - 11 κουτιά- από τα οποία μέχρι τώρα έχουν εξυπηρετηθεί 2 ιδιώτες.

Θυμίζουμε ότι όσον αφορά τη χαλάρωση των μέτρων:

• Από 1η Μαΐου, καταργείται η υποχρεώση επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού σε όλους τους χώρους, καθώς και τα self – test για καθηγητές και μαθητές στα σχολεία. Το μέτρο στην πράξη, όσον αφορά τις σχολικές μονάδες, θα εφαρμοστεί από τις 3 Μαΐου, με την επαναλειτουργία τους μετά τις διακοπές του Πάσχα. 

• Από 1/5 ορίζεται ενα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας,

• Από την Πρωτομαγιά έως τις 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100%. 

Σχετικά Άρθρα