Αντίθετο το Εργατικό Κέντρο Χίου στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 14/04/2021 - 13:33

Την αντίθεση του στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που θέλει να περάσει η Κυβέρνηση εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου Κώστας Λίνας τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προσπαθούν από το 1990 να το περάσουν.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να περάσουν αυτά τα μέτρα αλλά οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις των συνδικάτων το είχαν αποτρέψει», ανέφερε ο κ. Λίνας συμπληρώνοντας ότι και τώρα ετοιμάζονται κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον κ.Λίνα πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δεν προσφέρει τίποτα στον εργαζόμενο αντίθετα του μηδενίζει εργασιακά δικαιώματα  όπως για παράδειγμα η οκτάωρη εργασία.

«Όταν θέλουν να ελέγξουν την αγορά εργασίας να ενισχύσουν τις υπηρεσίες Επιθεώρησης εργασίας προκειμένου να γίνονται έλεγχοι για την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων από τους εργοδότες», κατέληξε ο κ. Λίνας.

Στις 4 Μάιου θα εορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά με την ΓΣΕΕ να προκηρύσσει 24ωρη απεργία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κώστα Λίνα, αναμένονται οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την πανδημία προκείμενου να αποφασιστεί και ο τρόπος εορτασμού  της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Παράλληλα συνεχίζεται η αποστολή των μαθητικών ζωγραφιών με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά  στο Εργατικό Κέντρο Χίου με τον κ.Λίνα να τονίζει ότι η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Σχετικά Άρθρα