Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Aπό 17 Δεκεμβρίου εορταστικό ωράριο στην αγορά

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 06/12/2019 - 12:03
christmas-image_2020

Ξεκινάει από την Τρίτη 17/12 το εορταστικό ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα της χιώτικης αγοράς. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο «Ράδιο Αλήθεια» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βικτωρία Αμπαζή, τα μαγαζιά, με βάση την πρόταση του Συλλόγου, θα είναι ανοιχτά πρωί (08:30 - 2:00) και απόγευμα (05:30 – 08:30) τις ημέρεςΤρίτη 17 Δεκεμβρίου, Πέμπτη 19/12, Παρασκευή 20/12, Δευτέρα 23/12, Τρίτη 24/12, Παρασκευή 27/12, Δευτέρα 30/12 και Παρασκευή 03/01/2020.

Επίσης η αγορά θα είναι ανοιχτή τα Σάββατα 21/12 και 28/12 9 το πρωί με 4 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο πριν τα Φώτα (4/1/2020), τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31/12 θα είναι σε συνεχόμενο ωράριο από τις 8.30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Κλειστή θα είναι η αγορά τα Χριστούγεννα 25/12, την Πέμπτη 26 Δεκέμβρη, την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου καθώς και την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος διοργανώνει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, στα πλαίσια της δημιουργίας εορταστικής ατμόσφαιρας, με ζωντανή μουσική, Dj setting, ζωγραφική προσώπου και παραστάσεις με μάγο, σε διάφορα σημεία της αγοράς, με έμφαση σε εκείνα που δεν τυγχάνουν ευρύτερης προβολής, όπως στις οδούς Βενιζέλου, Αγελάστου, Καλαμπόκα και Αμάντου, αλλά και σε πεζόδρομους κάθετους της Απλωταριάς.

Οι 10ήμερες εκδηλώσεις ξεκινούν από 20 Δεκέμβρη και όπως τόνισε η κα Αμπαζή, ανάλογα τις χορηγίες που θα προκύψουν, θα εμπλουτιστεί αντίστοιχα και το πρόγραμμα των δρώμενων.

Κλείνοντας την συνέντευξη η κυρία Αμπαζή επεσήμανε ότι προσδοκά και ελπίζει να υπάρχει αγοραστική κίνηση στα καταστήματα, κάτι που εξαρτάται από τα χρήματα του κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων
Δευ, 20/01/2020 - 15:25

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου το τελευταίο διάστημα δέχεται καταγγελίες εργαζομένων που αναγκάζονται να παραδώσουν στους εργοδότες τους το δώρο Χριστουγέννων.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Η υπόθεση αυτή έχει ξεκινήσει από τότε που θεσμοθετήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία των εργοδοτών που δεν καταβάλουν το δώρο Χριστουγέννων -Πάσχα και επίδομα άδειας. Από πολύ νωρίς είχαν βρει τη λύση οι εργοδότες. Με εκβιασμούς, τρομοκρατία και με το φόβο της απόλυσης εξανάγκαζαν τους εργαζόμενους να καταθέτουν στην τράπεζα το χρηματικό ποσό του δώρου και τους ζητάνε να τους το επιστρέψουν. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν το έλαβαν. Και στην ουσία αχρηστεύεται η νομοθετική ρύθμιση, που από την πρώτη στιγμή οι ταξικές δυνάμεις και το Σωματείο μας είχε καταγγείλει για τον απλούστατο λόγο ότι βρισκόμαστε μέσα στους χώρους δουλείας και γνωρίζουμε την πίεση και τους εκβιασμούς που δέχονται οι συνάδελφοί μας.

Οι εργοδότες του νησιού μας, κυρίως στο χώρου του επισιτισμού, το έχουν κάνει σύστημα και σχεδόν κανένας συνάδελφος δεν έχει δει το δώρο το Χριστουγέννων τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση φαίνεται να έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους εργαζόμενους μιας και φορολογούνται για κάτι που δεν παίρνουν στα χέρια τους. Πρόκειται για κανονική κλοπή, για την οποία έχουν την απόλυτη ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα μιας και κάθε μια έχει βάλει το δικό της λιθαράκι για το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο. Ενώ παράλληλα έχουν αφήσει την επιθεώρηση εργασίας χωρίς προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.

Είναι φανερό ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ας αναρωτηθεί ο καθένας, μέχρι πότε θα αφήσουν να συνεχίζεται αυτή η κλοπή; Όσο σκύβουν το κεφάλι, τόσα περισσότερα θα τους κλέβουν. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από το να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο, να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν οργανωμένα και συλλογικά ενάντια στην πολιτική που τους έχει καταδικάσει στη μιζέρια και τη μοιρολατρία. Οι απαιτήσεις των εργοδοτών δεν θα σταματήσουν όσο οι εργαζόμενοι μένουν απαθείς. Μέχρι και την καθαρίστρια των μαγαζιών θα τους βάλουν να πληρώνουν, για να μην κάνουν εκείνοι την δουλειά που δεν είναι μάλιστα στη δικαιοδοσία του! Ή μήπως το κάνουν ήδη και αυτό κάποιοι εργοδότες;

Τώρα οι εργαζόμενοι να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου. Να συσπειρωθούν και να οργανωθούν για να μπορούν από καλύτερη θέση να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει.

Τα Δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν!»