Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Από την Οινούσσα στο... Μόναχο και στο Σάλτζμπουργκ

Σάβ, 19/10/2019 - 07:48

Έχει... ξεφύγει η Οινούσσα, με την έννοια ότι η νέα Δημοτική της αρχή, δεν είναι... συμβατική με τα μέχρι σήμερα καθιερωμένα, ειδικά στους μικρούς Δήμους.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω άναρτηση του Δημάρχου Γιώργου Δανιήλ.

"Τηρώντας την υπόσχεση μας ότι θα κάνουμε κάθε χρόνο μια 4ημερη εκδρομή στη χριστουγεννιάτικη Ευρώπη, προγραμματίζουμε, σε συνεργασία Δήμου και ΣΦΟ, την πρώτη εξόρμηση μας στο Μόναχο και στο Σάλτζμπουργκ από τις 11 έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Το κόστος είναι περίπου 500,00 ευρώ/άτομο και περιλαμβάνει αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Μόναχο μετ' επιστροφής, διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* με πρωϊνό και μια ημερήσια εκδρομή στο Salzburg.

Η πόλη είναι μαγευτική και είμαι βέβαιος ότι θα σας μείνει αξέχαστη.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ενημερώνετε την κα Ευγενία Χαλκιά κιν. 6977571320 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου διότι πρέπει να κάνουμε κρατήσεις το συντομότερο.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 16:22

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη τη ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με την ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων εκτιμά ότι  ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο δομή καταγραφής κι αυτή μικρή.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

  • Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

-     Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

-     Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

-     Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

-     Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

-     Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μην σχετίζονται με το μεταναστευτικό.