Από τον Νοέμβριο έχω μετρήσει 8 τροχαία ατυχήματα

Σιδερής Κόρνιας, ιδιοκτήτης περιπτέρου έναντι Εθνικής Τραπέζης
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 25/09/2017 - 15:37

Ποτέ σε μια φαρδιά οδό δεν βάζουμε STOP, αλλά το κάνουμε στη στενότερη.
Αυτά λέει η λογική, αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο, αυτό λένε οι συγκοινωνιολόγοι, αλλά δεν ρώτησαν τους… Χίους φωστήρες, που έχουν αντίθετη γνώμη.
«Ο φαρδύς δρόμος σου δίνει ψυχολογικά την αίσθηση της προτεραιότητας» μας έλεγε έμπειρος τροχονόμος, άρα όπου το STOP διακόπτει τον ευρύτερο δρόμο έναντι του στενότερου, εκεί έχουμε σίγουρα τροχαία ατυχήματα.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην νησίδα έναντι της Εθνικής Τραπέζης, κάτι που έχουν επισημάνει τόσο οι οδηγοί ΤΑΧΙ, αφού μια πιάτσα τους βρίσκεται εκεί, αλλά το βεβαιώνει με ανησυχία ο ενοικιαστής του περιπτέρου στο μικρό πάρκο.
«Επιασα το περίπτερο 28 Νοεμβρίου, μας λέει ο Σιδερής Κόρνιας. Από τότε έχω μετρήσει 8 τροχαία ατυχήματα. Οι ντόπιοι πες το ξέρουν, αλλά οι Τούρκοι πάνε «καρφωτοί» στο λιμάνι, βλέπουν το καραβάκι απέναντι, βλέπουν τον φαρδύ δρόμο, που ξέρουν ότι οδηγεί στην Προκυμαία, και την… πατάνε ή μάλλον τους πατάνε».
Είναι μέχρι να πονηρευτεί ένας απ’ αυτούς συμπληρώνουμε εμείς ή ένας ντόπιος, που θα πέσει θύμα τροχαίου και σύρει στα Δικαστήρια  όσους παράνομα αποφάσισαν να βάλουν ένα STOP… ανάποδα.
Γιατί υπάρχει και αυτή η παράμετρος. Δεν χώνει όποιος θέλει, ότι σήμα θέλει.
 

Σιδερής Κόρνιας – περιπτεράς - Από τον Νοέμβρη μέτρησα 8 τροχαία

Σχετικά Άρθρα