Αποχή και συγκέντρωση δικηγόρων στο Πρωτοδικείο

ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Τρί, 07/03/2023 - 14:18

Ο Δικηγορικός Σύλλογος στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του σήμερα αποφάσισε να απέχουν οι δικηγόροι της Χίου από τα καθήκοντά τους, την Τετάρτη 8/3/2023, ενώ τους συναδέλφους και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Πρωτοδικείο Χίου την ίδια ημέρα από τις 9.45-10.30 π.μ., προκειμένου να ζητήσουν από την Πολιτεία τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και τη λήψη μέτρων για ασφαλείς συγκοινωνίες.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ζητά:

• Την ταχεία, προσεκτική και πλήρη διερεύνηση των λόγων και αιτιών του επισυμβάντος πρόσφατα δυστυχήματος των Τεμπών και την απόδοση ευθυνών, όπου και σε όποιον ανήκουν, ως την ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα και τις οικογένειές τους, που θρηνούν.

• Την επείγουσα λήψη μέτρων τώρα και εφεξής συνεχώς και αδιαλείπτως με ικανό προσωπικό που να μπορεί με επάρκεια γνώσεων και δεξιοτήτων να υποστηρίζει,για την ασφαλή λειτουργία όλων των συγκοινωνιών της χώρας και την αυτονόητη προστασία των επιβατών και των εργαζομένων.

Τέλος επισημαίνει ότι: "Οι δικηγόροι της Χίου και ο Δ.Σ. Χίου στηρίζουμε την, από 5/03/2023 Απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για συγκρότηση Επιτροπής από μέλη της, προκειμένου και σύμφωνα με το αρθ.90 του Κ. περί Δ., να διερευνήσει από νομική και ουσιαστική άποψη την παρέμβασή της, για την τραγωδία στα Τέμπη, είτε με την κατάθεση μηνύσεως είτε με παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία, κατά παντός υπευθύνου που ήθελε βρεθεί."

 

Σχετικά Άρθρα