Απομακρύνονται... τόνοι σαβούρας για να μπουν οι μελετητές στο ΡΕΞ

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 12/08/2021 - 12:48

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στο εσωτερικό του ΡΕΞ καθώς τίποτα δεν θυμίζει με τίποτα το κτίριο που μεσουρανούσε είτε ως κινηματόγραφος είτε ως χώρος διασκέδασης τις προηγούμενες δεκαετίες.

Οι φθορές από την εγκατάλειψη όλων αυτών των χρόνων είναι ορατές σε κάθε σημείο του κτηρίου, ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη, θα χρειαστεί να απομακρυνθούν τόνοι σαβούρας, πάνω από 30 με 40 δεκάτονα φορτηγά όπως χαρακτηριστικά είπε, για να γίνει προσβάσιμο το κτήριο απέναντι στους μελετητές.

«Θα πρέπει να φύγει η σαβούρα για να έρθουν οι μελετητές έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία και να είναι έτοιμη η μελέτη μέχρι μέσα Νοεμβρίου», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι αμέσως μετά θα γίνει η δημοπράτηση με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το τέλος του 2023.

Παράλληλα ο κ. Ξενάκης αναφέρθηκε στην στατικότητα του κτιρίου τονίζοντας ότι ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί από τους ειδικούς μελέτης.

Να σημειώσουμε ότι για το έργο υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

apomakrynontai_tonoi_savoyras_gia_na_mpoyn_oi_meletites_sto_rex

Σχετικά Άρθρα