
Έχετε σκεφτεί ότι ο πιο επισκέψιμος τουριστικά χώρος της Χίου, ο Αναβατος, είναι απροσπέλαστος για το 50% των ανθρώπων που θα ήθελε να τον επισκεφτεί; Ηλικιωμένοι και άτομα με ειδικές ανάγκες δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν μνημεία και ομορφιές τον νησιού μας, με αποτέλεσμα η Χίος να είναι ένας τουριστικός προορισμός που απευθύνεται σε ...λίγους.
«Αν η Χίος είχε χώρους σχεδιασμένους έτσι ώστε να είναι προσβάσιμοι σε όλους, τότε θα είχε ένα σημαντικό αριθμό τουριστών όλη την διάρκεια του χρόνου" τόνισε ο κ. Αλεξανδρακης στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου στο Ομήρειο το Αθλητικό σωματείο «Ιωνες».
«Ένα τελεφερίκ που θα είχε την συγκατάθεση της αρχαιολογικής υπηρεσίας στον Αναβατο αλλά και πρόσβαση στις πανέμορφες παραλίες του νησιού, θα «διαφημίζονταν παντού καθιστώντας τη Χίο έναν αγαπημένο προορισμό για ΑμεΑ και ηλικιωμένους από κάθε γωνιά του πλανήτη