Σάβ, 10/08/2019 - 21:23

Άμεσα συνδεδεμένη με την παράδοση μας, η παρασκευή της Σούμας, με πρωτογενές υλικό το σύκο και με την πανάρχαια διαδικασία του άμβυκα, είναι απλά μέρος της πολιτιστικής ιδιοσυγκρασίας του Μεστούση, που έχει δίπλα του την σούμα, το προϊόν της απόσταξης και στην χαρά και στην λύπη και στην καθημερινότητα.
Έτσι αποκτά ιδιαίτερη σημασία η γιορτή σούμας, που θα τραβήξει την Κυριακή όλη τη Χίο στο παραδοσιακό Καστροχώρι, αφού στην κυριολεξία όλο το χωριό, κερνά, πίνει τρώει και παρασκευάζει σούμα, που από την παραγωγή πάει στην κατανάλωση σε μια γιορτή, που αγκαλιάζει μικρούς και μεγάλους.
Ήδη τα προεόρτια άρχισαν από το πρωί ενώ και μάρτυς η φωτογραφία άρχισαν να βγαίνουν οι πρώτες… καζανιές.
Ελπίζουμε όλοι να μείνει και λίγη για την… Κυριακή







































