
Στο χώρο της αίθουσας αφιξοαναχωρήσεων εξωτερικού του Τελωνείου Χίου, στο λιμάνι θα γίνει το πρωί της Δευτέρας,στις 11.30, η άσκηση εξουδετέρωσης εκρηκτικού μηχανισμού, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης.
Όπως εξήγησε στο Ράδιο «Α» ο Υπεύθυνος Αξιωματικός Λιμενικής Εγκατάστασης, Κώστας Τριπολίτης, η εναρμόνησή μας με τα ισχύοντα διεθνώς, επιβάλλει την αναπροσαρμογή του σχεδίου, που σημαίνει ότι σταδιακά θα υπάρξουν αλλαγές που αφορούν ακόμη και στην εγκατάσταση μαγνητικής πύλης, για τους αφιχθέντες και αναχωρούντες στο εξωτερικό, που στην περίπτωση του λιμανιού της Χίου έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση πλόων από Τουρκία αλλά και με την έλευση κρουαζιερόπλοιων.
Όσον αφορά την άσκηση εξουδετέρωσης εκρηκτικού μηχανισμού, αυτή γίνεται για πρώτη φορά και θα συμμετάσχουν αρκετές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Αστυνομίας, της 96 ΑΔΤΕ (θα κληθούν πυροτεχνουργοί), του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ κ.α. Στο πλαίσιο της άσκησης θα χρειαστεί να αποκλειστεί τμήμα της οδού Νεωρείων, ενώ σενάριο αυτής δεν θα γίνει γνωστό γιατί όπως είπε ο κ. Τριπολίτης ο στόχος τους είναι οι συμμετέχοντες να ενεργήσουν χωρίς... πρόγραμμα, ώστε στην πράξη να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν και να εξεταστεί η αντιμετώπισή τους.







































