Αστυνομία... Βαβύλων. Ομάδες περιφρούρησης από κατοίκους

Η αδιαφορία της Κυβέρνησης να ενισχύσει την Αστυνομία, θα βάλει κόσμο σε μπελάδες
Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 27/08/2016 - 11:50

Μόνοι και απροστάτευτοι από το κράτος, αισθάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής των Βαβύλων, αφού τα  κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών  στο χωριό είναι συνεχή και αυξανόμενα.

«Έχουμε τις τελευταίες μέρες πάνω από 10 διαρρήξεις σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή από τους μετανάστες που φιλοξενούνται στην π. ΒΙΑΛ» ανέφερε ο  Οθωνας Τρέμης, κάτοικος της περιοχής .

Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ομάδες περιφρουρήσεις του χωριού τους, αφού η πολιτεία, σύμφωνα με όσα λένε, δεν μπορεί να  υπερασπιστεί την ασφάλεια τους.

Πάνω από 26 κάτοικοι των Βαβύλων, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 4 ατόμων  βρίσκονται από το  βράδυ της Παρασκευής στους δρόμους, τις νυχτερινές κυρίως ώρες, αναπληρώνοντας το «κενό» του κράτους και ενισχύοντας έστω και με αυτό τον τρόπο το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

Μάλιστα την πρώτη βράδια της ιδιότυπης αυτής περιπολίας, τα μελή μια ομάδας, έπεσαν πάνω σε μετανάστες, που  μόλις είχαν διαρρήξει ένα ακόμη σπίτι. Οι μετανάστες στην θέα των κατοίκων τράπηκαν σε φυγή, πετώντας τα κλοπιμαία που παραδόθηκαν στην αστυνομία για να τα παραδώσει με την σειρά της στον κάτοχο.

«Είμαστε τυχεροί που δεν κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον μας και έφυγαν» ανέφεραν οι κάτοικοι που προβληματίζονται  ωστόσο τι θα συμβεί σε  περίπτωση που οι «διαρρηκτές» δεν τραπούν σε φυγή./

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα