Χίος, Κυριακή 16 Ιουνίου

Το "Αβέρωφ" έφερε στη Χίο όλη την ηγεσία του Στρατού

ΠΑΡΑΔOΣΗ ΟΜΟΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ" ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 23/01/2019 - 14:42

Παρουσία του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, των Αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ και Λ.Σ. πολιτικών, θρησκευτικών  και στρατιωτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο η αποκάλυψη του ομοιώματος του  θρυλικού θωρηκτού Αβέρωφ, που ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος και το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» πρόσφεραν στον Δήμο Χίου.

«Ο πλούτος του τόπου μας είναι η θάλασσα και το μέλλον οι άνθρωποι της» ανέφερε καταχειροκροτούμενος ο  καπ. Παναγιώτης Τσάκος, προσφέροντας το ομοίωμα του Αβέρωφ και κάνοντας μια μικρή αναφορά στην μεγάλη ιστορία του πλοίου.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Nαύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην ΓΕΕΘΑ, που μίλησε με θερμά λόγια για όσα ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος και το ίδρυμα  «Μαρία Τσάκος» προσφέρουν στην Χίο, στην ναυτιλία και την ναυτική εκπαίδευση.

Παράλληλα ο υπουργός Άμυνας έστειλε πολλαπλά μηνύματα τονίζοντας ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλουν ενότητα», ενώ αναφερόμενος στις Ενοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας ξεκαθάρισε ότι «είναι εδώ, δυνατές και αξιόπιστες και τα στελέχη τους θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, κρατώντας ψηλά τη σημαία της ισχύος και περηφάνιας ώστε να προασπίσουν την ασφάλεια και ειρήνη στην περιοχή ισχύος της πατρίδας μας».

Στην ιστορία του πλοίου αλλά και στην προσφορά του αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευθύμιος Μητρόπουλος συμπληρώνοντας ότι σήμερα το πλοίο - Μουσείο βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο και διδάσκει σε όλους τους Έλληνες την ιστορία.

Το ομοίωμα του «Αβέρωφ», σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού θα κοσμεί την είσοδο του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου, θυμίζοντας σε όλους την λαμπρή ιστορία του αλλά και την συμβολή του στην απελευθέρωση των νησιών του Αιγαίου.

Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχο ομοίωμα θα δωριστεί από το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» στην Λέσβο, στα Ψαρά, στην Ικαρία και σε όσα νησιά απελευθέρωσε το πλοίο θρύλος.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 16/06/2019 - 17:41

Οπως ενημερώνει η Αστ. Διεύθυνση, συνελήφθησαν σήμερα 16-06-2019 στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι συλληφθέντες διέρρηξαν από κοινού Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην παραπάνω περιοχή, με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου διενεργείται προανάκριση.