Αυτοί που δεν γνωρίζουν μόνο την… μισή Χίο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 03/02/2019 - 20:26

Αναλογίζεσαι καμιά φορά πως γίνεται να έρχεται κανείς στη ζωή να φεύγει και να μην γνώρισε τουλάχιστον τον τόπο του.

Αυτό το αίσθημα αφήνει μια εκδρομή με τους Φίλους των Μονοπατιών, αυτών που ξέρουν τη Χίο ολόκληρη, γιατί η πλειοψηφία, συγνώμη, αλλά δεν γνωρίζει ούτε την μισή.

Αυτό φάνηκε και στην Κυριακάτικη πεζοπορική διαδρομή τους από το ερειπωμένο, χωρίς ανθρώπους πιά χωριό της Ποταμιάς, όπου έκοψαν την Βασιλόπιτα τους, μέσω παλιών μονοπατιών στην Βολισσό.

Πάνω από 100 άνθρωποι, με πλήρη σεβασμό στο τοπίο, χωρίς να ρίξουν κάτω ούτε… καρφίτσα, πλήρως οργανωμένοι και ακούγοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργη Χαλάτση, ξεκίνησαν μια ονειρική πεζοπορική διαδρομή, μέσα στο πράσινο και τα τρεχούμενα νερά.

Αιωνόβιες βελανιδιές, πεύκα και λεύκες, σπάρτοι όλων των μεγεθών, αγριολούλουδα, χείμαρροι να διακλαδώνονται, ξερολιθιές και  περίτεχνα πετροντούβαρα, στη μέση του πουθενά, δείγμα της αιωνόβιας κι’ αυτής προσπάθειας του ανθρώπου, να ημερέψει το φυσικό του περιβάλλον και να ζήσει μέσα σ’ αυτό, πουλιά που τους διαταράξαμε για λίγο την ησυχία τους, ένας επίγειος παράδεισος, με μόνους ήχους τους ψιθύρους των ανθρώπων, τα τιτιβίσματα των πουλιών και το κελάρισμα του νερού.

Σε δύο ώρες η διαδρομή πέρασε μέσα από λόφους και καλντερίμια φτάνοντας στον οικισμό της Βολισσού.

Οσοι θέλετε να γνωρίσετε τον τόπο σας, συγνώμη που το σημειώνομε έτσι ωμά, δηλώστε συμμετοχή στην επόμενη περιπατητική διαδρομή του Συλλόγου.

 

pita_kai_pezoporiki_diadromi_syllogoy_filon_monopation_hioy

Σχετικά Άρθρα