"Αυτοπροσώπως" με την καθηγήτρια Πανεπιστημίου Βιολέτα Χιονίδου

Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 31/03/2019 - 20:29

Βρέθηκε στο νησί μας μελετώντας την τύχη των προσφύγων από την Σφαγή της Χίου το 1822 στην Σύρο, ενώ ασχολείται και με την πορεία των χιωτών προσφύγων, κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής από την Χίο στην Τουρκία.

Η καθηγήτρια Πανεπιστημίου στην ιστορία Βιολέτα Χιονίδου, μιλάει γι΄αυτά, αλλά και για άλλα ακόμα ενδιαφέροντα θέματα την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην "Αλήθεια ΤV" στην εκπομπή "Αυτοπροσώπως" με τον Γιάννη Τζούμα.

Η Βιολέτα Χιονίδου είναι επίκουρη καθηγήτρια σύγχρονης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ (University of Newcastle Upon Tyne).

Έχει διδάξει στο Southampton, στην Κρήτη και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις για τη δημογραφική και κοινωνική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ελλάδα του 19ου και του 20ού αιώνα, αν και πρόσφατα προχώρησε και στο 18ο αιώνα.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα με θέμα την ιστορική δημογραφία, τη δομή των νοικοκυριών, τη μετανάστευση και το λιμό της κατοχικής Ελλάδας.

Το βιβλίο της "Famine and Death in Occupied Greece, 1941-1944" δημοσιεύτηκε από το Cambridge University Press και βραβεύτηκε με το βραβείο Edmund Keely.

Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε μεταφρασμένο το 2011 από τις εκδόσεις Εστία.

aytoprosopos_violeta_hionidoy

Σχετικά Άρθρα