Χίος, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

«Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV με την Αγγελική Μαστρομιχαλάκη

Κανένας γονιός να μην ξεχνά τον κανόνα 3-6-12
Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 25/08/2019 - 20:22

Η Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, που γεννήθηκε στο νησί μας το 1965 εκτός από μάνα, δασκάλα και συγγραφέας είναι και κάτι άλλο που φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά.

 Είναι Μικρασιάτισσα.

Ο αέρας της Ιωνίας, πατρίδα των παππούδων της βεβαίως, χαρακτηρίζει τη σκέψη της, το χρώμα της φωνής της, φαίνεται ακόμα και σε μια απλή συνέντευξη μιας Χιώτισσας Δασκάλας, που η ζωή και η τύχη την έφερε να ζεί αναγκαστικά εκτός Χίου.

Πολυτάλαντη, αεικίνητη, πνευματώδης, απλή, με ζηλευτές σπουδές, υπηρετεί την εκπαίδευση σήμερα από τη θέση της Διευθύντριας Δημοτικού σχολείου στο Παλαιό Φάληρο, σύζυγος του καθηγητή Παντελή Ζούρα και μητέρα του Θοδωρή, που είναι φοιτητής και της Μαρίας που φέτος τελειώνει το Λύκειο.

Συγγραφέας 12 παιδικών βιβλίων εκτός αν μας διαφεύγει κανένα, παραγωγός επί 10 ετία εκπαιδευτικής εκπομπής στο Ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας, συγγραφέας του βιβλίου Θρησκευτικών της 4ης και 5ης Τάξης Δημοτικού, που διδάσκονται τα ελληνόπουλα στη χώρα μας, στην Κύπρο και όπου υπάρχει ελληνισμός, με λογοτεχνικά βραβεία στο βιογραφικό της και με εμπειρία εξορμήσεων σε 62 Νομούς της χώρας και στην Κύπρο για το πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας, του οποίου είναι μια από τις ψυχές.

Ζώντας από μέσα το χώρο της εκπαίδευσης και της παιδικής ψυχολογίας, μαγεύει με το λόγο της, και με στρωτά επιχειρήματα, αναλύει στον Γιάννη Τζούμα την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, τα οφέλη των γονιών και της κοινωνίας αργότερα αν βάλουν στο χέρι και στο μυαλό του παιδιού της το βιβλίο και την γνώση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις της για την χρήση των υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων, σε σχέση με την παιδική ψυχολογία και τις έρευνες που έχουν γίνει σε διεθνές επίπεδο, για τις επιπτώσεις τους στην ψυχοσωματική υγεία των παιδιών.

Κρατείστε, μας είπε, έναν χρυσό κανόνα που έχουν εισαγάγει οι Γάλλοι στην εκπαίδευση τους. Το περίφημο 3 - 6 - 12.

Δεν μπορεί βέβαια να το πετύχει κανείς ίσως 100% αλλά από το ποσοστό που θα κατακτήσει θα εξαρτηθεί αν το παιδί του θα γίνει ένας σωστός ενήλικας.

3. Μέχρι τα 3 χρόνια το παιδί δεν έχει ανάγκη να δεί ούτε καν τηλεόραση.

6. Μέχρι τα 6 δεν έχει καμιά ανάγκη να έχει οποιαδήποτε σχέση με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

12. Μέχρι και τα 12 δεν έχει καμιά ανάγκη να έχει οποιαδήποτε επαφή με κινητό τηλέφωνο.

Μα θα αντιτείνει κανείς, ένα παιδί 10 ετών μπορεί να χειρίζεται άνετα ένα κινητό τηλέφωνο. Σωστό, μέχρι τα 10 αντί να έχει ποδήλατο μπορεί άνετα να χειρίζεται στη θέση του ένα δίκυκλο. Του το δίνουμε, βγάζουμε ένα παιδί στην… κυκλοφορία;

Ε, το κινητό έχει χειρότερα αποτελέσματα στην ψυχολογία του από ότι το δίκυκλο.

Περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 20/10/2019 - 23:57

Mία πολύ όμορφη συνεστίαση, όπως κάθε φορά άλλωστε, πραγματοποίησε στις 6.00 μ.μ. της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2019, το Περιφερειακό Τμήμα Χίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο Κέντρο ''Χάραμα'' στο Κοντάρι της Χίου, με τσά'ί, καφέ και νόστιμα κεράσματα.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Χίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ιατρός, Σίμος Γεραζούνης και η Αντιπρόεδρος του Τμήματος Νίκη Ρυθειανού, που μαζί με τις υπόλοιπες δραστήριες κυρίες του Δ.Σ. έτρεξαν για μια ακόμη φορά και για αυτήν την επιτυχημένη διοργάνωση, καλοσώρισαν τον κόσμο που ανταποκρίθηκε και γέμισε απ' άκρη σ' άκρη την αίθουσα.

 Αυτή τη φορά στη συνάντηση τίμησε με την παρουσία της και η Μαρία Δημουλά Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ελλάδας, μαζί με την Δέσποινα Φιλιππιδάκη Διευθύντρια των Εκπαιδευτών Ερυθρού Σταυρού. Η Μαρία Δημουλά στην ομιλία της κατά την έναρξη της εκδήλωσης έδωσε συγχαρητήρια στο Περιφερειακό Τμήμα Χίου του Ερυθρού Σταυρού για τη δράση του και την εξαιρετική ενεργητικότητά του, που έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη επιτυχία του στο Φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης που μίλησε για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε σχέση με τη Χίο. Αναφέρθηκε στην περίοδο του μεγάλου σεισμού όπου η συμβολή του Ερυθρού Σταυρού για την επούλωση των ''πληγών'' του νησιού μας και των κατοίκων του ήταν μεγάλη και καθοριστική. Μίλησε για τον Βομβαρδισμό του Βιρίλ, για τη μονάδα αιμοδοσίας που στηρίχτηκε με δωρεά του αείμνηστου Νεγρεπόντη, για τα τρόφιμα που εξασφάλιζε και μοίραζε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής και για τόσα άλλα που γίνονται μέχρι σήμερα...

Παραβρέθηκαν επίσης στη συνεστίαση, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Μέριμνας Παντελής Βρουλής, ο Αντώνης Ζερβάκης εκπρόσωπος του Δημάρχου Χίου και Διευθυντής του Δήμου, η Κεντρική Λιμενάρχης Χίου και ο πρώην Δήμαρχος Χίου Πέτρος Παντελάρας που εξ' αφορμής της αναφοράς του Ανδρέα Μιχαηλίδη στον Βομβαρδισμό του Βιρίλ, θυμήθηκε οικογεννειακές του ιστορίες συνυφασμένες με τον Ερυθρό Σταυρό...και δήλωσε από του βήματος ότι αισθάνεται υπερήφανος που ανήκει στη μεγάλη και φιλόξενη ''οικογέννεια'' του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που προσφέρει ένα ανεκτίμητο, ουσιαστικό και πολύτιμο κοινωνικό έργο.

 Ακολούθησαν βραβεύσεις για την πολυετή δράση και προσφορά του, στο προηγούμενο Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Χίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...στην Άννα Λεμονιάδου, τη Ρένα Δαμίγου, τον Κωνσταντίνο Ράγκο, την Καλλιόπη Περρή, τον Σωτήρη Σαραντή και την Φραγκούλα Φράγκου, στην οποία η Μαρία Δημουλά παρέδωσε ένα επιπλέον παράσημο με δύο Ασημένιους Σταυρούς-πολύ μεγάλη τιμή-για την μεγάλη της προσφορά ως το αρχαιότερο μέλος του Δ.Σ. από το 1981 μέχρι σήμερα.

Ακολούθησε λαχειοφόρος κλήρωση που πρόσφερε στους τυχερούς συνδαιτημόνες πολλά χρήσιμα, όμορφα και πλούσια δώρα διαλεγμένα με γούστο...και τα γνωστά παιχνίδια-γρίφοι κυνήγι αντικειμένων που καταστρώνουν, με πολύ φαντασία πάντα, οι εθελόντριες Αδελφές του Ερυθρού Σταυρού...και προσθέτουν έτσι υπέροχο κέφι στις συνεστιάσεις τους! 

Δ. Ζαφείρης