«Αν δεν αγαπάς την θάλασσα μην πάς μόνο για λεφτά»

«Αυτοπροσώπως» στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV με την… Καπετάνισσα Αναστασία Μισκή
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 26/03/2023 - 21:01

Είναι μόλις 26 χρόνων και σε λίγο θα μπαρκάρει με μισθό 8.000 ευρώ μπορεί και 10.000.

Το… μήνα, γιατί μια νέα της ηλικίας της στην στεριά θα τα πάρει το… χρόνο αν βρεί εργασία.

Η θάλασσα λοιπόν έχει λεφτά, αλλά έχει κι’ άλλα, που η Αναστασία Μισκή δεν κρύβει. Και επειδή μιλάει σταράτα, …ναυτικά, στα ίσια, αλλά γιατί η αγάπη της γι’ αυτήν δεν κρύβεται.

Είναι λοιπόν κατηγορηματική. Δεν πήγε στη θάλασσα για τα λεφτά, δεν προτρέπει κανέναν να πάει γι’ αυτά. Αν όμως την αγαπάει ας μην κάνει δεύτερη σκέψη. Ας ακολουθήσει το ναυτικό επάγγελμα.

Αλήθεια, πως είναι η ζωή στα πλοία; Είναι όλα ρόδινα, είναι σαν… παραμύθι;

Η ανθυποπλοίαρχος Αναστασία Μισκή, Πρόεδρος των σπουδαστών της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών, την εποχή που φοιτούσε, μιλάει την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στον Γιάννη Τζούμα στην Αλήθεια ΤV, στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» για όλα.

Για τις σπουδές της, για την Ακαδημία Πλοιάρχων, για τις Οινούσσες, για το πρώτο της μπάρκο, για το πώς την αντιμετωπίζουν στα πλοία οι άντρες συνάδελφοι της, για τις συνθήκες ναυτεργασίας, για το αν μπορεί μια γυναίκα να κάνει καριέρα στα πλοία και παράλληλα να κάνει οικογένεια, για το αν προτρέπει άλλες γυναίκες να το τολμήσουν.

Μια συνέντευξη που το κύριο χαρακτηριστικό της θα το καταλάβουν όλοι από την πρώτη στιγμή. Η θάλασσα μπορεί αν είναι σήμερα εύκολη, μπορεί να είναι πάντα δύσκολη, μπορεί να είναι πρόκληση, μπορεί να έχει λεφτά, πολλά μπορεί. Ένα όμως είναι σίγουρο, ωριμάζει. Δείτε μια συνέντευξη την Πέμπτη μιας 26χρονης κοπέλας, που μετρήστε την ωριμότητα, που χάραξαν τόσο όμορφα πάνω της τα κύματα.  

 

kalesmeni_toy_gianni_tzoyma_i_kapetanissa_anastasia_miski

Σχετικά Άρθρα