«Δεν έχω όπλα έχω χέρια» είπε η αθλήτρια που κολύμπησε από τις Οινούσσες στην Παναγιά

Την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV η Μαίρη Λιάρου – Μπαρμπαρή
Κυρ, 23/08/2020 - 09:33

Μικρόσωμη, ευέλικτη, όλο νεύρο, μηδέν… λίπος, το μυαλό να φεύγει με χίλια και ένα χαμόγελο πλατύ σαν την θάλασσα.

Η Μαίρη Λιάρου – Μπαρμπαρή, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 με καταγωγή από ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και το Λονδίνο, εργάζεται ως στέλεχος επιχείρησης, με σύζυγο από τις Οινούσσες και δύο παιδιά 28 και 21 ετών, είναι πρώτον αθλούμενη, η ίδια δεν θέλει τον όρο αθλήτρια, και δεύτερον… Αιγνουσιωτίνα, αφού για 30 περίπου καλοκαίρια εκεί βρίσκεται.

Είχα ξαναδεί βέβαια τον δίαυλο Οινουσσών – Παναγιάς, αλλά δεν είχα σκεφθεί να το πάω κολυμπώντας, αλλά φέτος δεν ξέρω γιατί, μου καρφώθηκε η ιδέα, το είπα στον Δήμαρχο και το έκανα, λέει στον Γιάννη Τζούμα την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ.

Μιλάει με μια φυσικότητα, λες και πήγε βόλτα στην παραλία, η... αθλούμενη που διήνυσε την απόσταση των 6,5 μιλίων Οινουσσών – Παναγιάς σε 3,5 ώρες!

«Μπα δεν το υπολόγισα έτσι, το χρονόμετρο έγραψε 7.800 μέτρα» μας λέει και λάμπει όχι μόνο για το στόχο, αλλά για το θεσμό.

 «Ο Γιώργος Δανιήλ το αγκάλιασε, του χρόνου… κορωνοϊού επιτρέποντος θα είμαστε δεκάδες αθλητές. Γιατί να μην έχει η Χίος έναν Ημιμαραθώνιο και οι Οινούσσες έναν κολυμβητικό διάπλου;».

Η Μαίρη Λιάρου – Μπαρμπαρή παίρνει μέρος σε σκληρά αγωνίσματα, έχει πάρει μέρος σε 11 Μαραθωνίους (!) σε Διεθνή τουρνουά, στον Μαραθώνιο της Ν. Υόρκης, έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, τρέχοντας, κολυμπώντας, ποδηλατώντας, όχι μόνο για την άσκηση και την υγεία, αλλά για το πείσμα ότι η ζωή είναι στόχος.

«Ότι δεν κινείται βαλτώνει» μας λέει η κυρία που δεν έμαθε μουσική, όπως μας εξομολογήθηκε, γιατί είχε πρόβλημα στο αριστερό χέρι και δεν μπορούσε να παίξει… πιάνο.

Και όμως το χέρι αυτό μόνο στον δίαυλο Οινουσσών – Νήσου Παναγιάς απλώθηκε 7.800 φορές χωρίς μια ανάσα, γιατί;

«Για το στόχο, για την Παναγιά, για την μνήμη του πατέρα μου που τον έλεγαν Παναγιώτη, για την ελληνική σημαία, που έφτιαξαν οι νέοι των Οινουσσών στην πλαγιά, και την έβλεπα όσο κολυμπούσα, για το Αιγαίο του ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης».

Θέλετε του χρόνου να πάρουν μέρος στον διάπλου Τούρκοι αθλητές, την ώρα που η ηγεσία τους κάνει… τρύπες σε ξένους βυθούς;

«Γιατί όχι, άλλοι έχουν όπλα εμείς έχουμε τα χέρια μας, ο αθλητισμός ενώνει, άλλοι έχουν γεωτρύπανα, εμείς έχουμε πολιτισμό».

Η Μαίρη Λιάρου – Μπαρμπαρή, λέει πολλά, με συστολή και σεμνότητα, με ώριμη σκέψη και αποφασιστικά, χαμογελά και παίρνει την τελευταία ανάσα.

Ούφ τελειώσαμε.

Σιγά να μην… κόλωνε σε μια συνέντευξη, αυτή που μεταξύ άλλων διήνυσε 45 χιλιόμετρα στο τρίαθλο σε 7 ώρες και 8 λεπτά!!!

 

Σχετικά Άρθρα