Δεν φοβόμαστε, δεν φεύγουμε από το σπίτι μας, χρέος της Πολιτείας να μας προστατεύσει, σημειώνει ο Ν. Τάγαρης Δ/ντής της Κιβωτού Αιγαίου στη Χίο

Πέμ, 12/12/2019 - 09:08

Με υπεύθυνη στάση η «Κιβωτός» ξεκαθαρίζει τη θέση της για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στη Β. Χίο.

Αυτό προκύπτει από συνέντευξη του Νίκου Τάγαρη, Διευθυντή της Κιβωτού Αιγαίου στο νησί μας, που ερωτώμενος για τις εξελίξεις και για τις αιτιάσεις της μονάδας, για τους κινδύνους γειτνίασης της με το ΠΡΟΚΕΚΑ, απάντησε τα εξής:

Εμείς με υπεύθυνο τρόπο εκφράσαμε με επιστολή τους φόβους μας για την γειτνίαση του ΠΡΟΚΕΚΑ με το χωριό μας. Ο υφυπουργός Ν. Μηταράκης πρότεινε αν νοιώθουμε ανασφάλεια να μας βοηθήσει η Πολιτεία να… μετακομίσουμε. Απαντάμε πως η «Κιβωτός» στο Αίπος είναι το σπίτι μας, αναστήσαμε το χώρο, εδώ και 6 χρόνια μεγαλώνουν εκεί τα παιδιά μας. Δεν θα φύγουμε λοιπόν. Αντιθέτως απαντάμε ότι δεν φοβόμαστε εφόσον η Πολιτεία μας εγγυάται την ασφάλεια μας.

Με την ευκαιρία ο Ν. Τάγαρης θύμισε τον τηλεμαραθώνιο της ΕΤΡ για την ενίσχυση της Κιβωτού, ενώ πληροφόρησε ότι την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Αίπος η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κιβωτού.

Σχετικά Άρθρα