Διακοπή εργασιών στο αντιπλημμυρικό στο εμπορικό κέντρο από 1η Ιουλίου

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 15/06/2022 - 15:10

Σε διακοπή εργασιών για την κατασκευή του αντιπλημμυρικού Καλοπλύτη, το διάστημα από 1η Ιουλίου με 15 Σεπτεμβρίου, προσανατολίζεται ο Δήμος Χίου, προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στο κέντρο της πόλης, αφού πάνω από 4 μήνες τώρα έχει επί της ουσίας καταστεί ανενεργός ο κάθετος οδικός άξονα που συνδέει την περιοχή του Ριζαρίου με την Βενιζέλου (από Πασπάτη και Ψυχάρη).

Όπως δήλωσε στην «Αλήθεια» ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης, μετά από συνεννόηση με τη Διαχειριστική Αρχή -το αντιπλημμυρικό της πόλης χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Β. Αιγαίου- το έργο θα διακοπεί για να συνεχιστεί μετά τον Σεπτέμβρη, μιας και υπάρχουν καθυστερήσεις οι οποίες αφορούν τους ρυθμούς που κινούνται οι εργασίες - έρευνες, που γίνονται με ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

«Δεν μπορώ να κρατήσω ομήρους τους εμπόρους στους ρυθμούς των αρχαιολόγων», τόνισε ο κος Ξενάκης.

Σύμφωνα  με τον ίδιο, την Παρασκευή το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων θα αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι με το τμήμα της Πασπάτη που έχει βρεθεί το ρωμαϊκό ψηφιδωτό, οπότε θα κλείσει σταδιακά η οδός, θα τσιμεντωθεί και θα ασφαλτοστρωθεί.

Παράλληλα στην Ψυχάρη μέχρι τέλος Ιουνίου θα κλείσουν ένα τμήμα που είναι ανοιχτό και θα την δώσουν στην κυκλοφορία, επανερχόμενοι από Σεπτέμβρη.

dinontai_stin_kykloforia_oi_odoi_paspati_kai_psyhari

Σχετικά Άρθρα