Διαμαρτυρία από το ΣΕΣΝΟΧ για την αναστολή εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 26/08/2021 - 13:12

Με κεντρικό σύνθημα «Ναι στον Εμβολιασμό αλλά όχι στον περιορισμό των συνταγματικών μας ελευθεριών», οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία πραγματοποίησαν πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα το πρωί, ζητώντας από το Υπουργείο υγείας να ακυρώσει το νόμο για αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών από 1η Σεπτέμβριου.

Στην στάση εργασίας συμμετείχε και το ΣΕΣΧΟΧ που πραγματοποίησε συγκέντρωση το πρωί της Πέμπτης στην πύλη του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννη Λαμπαδοχυτό, στο Νοσοκομείο Χίου οι εργαζόμενοι ανεμβολίαστοι είναι ελάχιστοι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εφαρμογή του μέτρου δεν θα στερήσει από εργαζομένους την δουλειά τους και από το Νοσοκομείο Χίου προσωπικό.

«Ζητάμε να δοθεί μια παράταση έτσι ώστε ακόμη και σε αυτούς τους ελάχιστους συναδέλφους να δοθεί η δυνατότητα να πεισθούν για τον εμβολιασμό με λογικά και επιστημονικά επιχειρήματα και όχι με εκβιασμό», ανέφερε ο κ. Λαμπαδοχυτός υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει χειριστεί με λάθος τρόπο την κατάσταση.

Παράλληλα ο ίδιος υπογράμμισε ότι από την αρχή της πανδημίας οι υγειονομικοί, που βρεθήκαν στην πρώτη γραμμή, έχουν μάθει να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους ασθενείς.

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ αναφερόμενος στην υποχρεωτική αναστολή αδειών τόνισε ότι ήδη η ΠΟΕΔΗΝ έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο μέτρο, τονίζοντας ότι υπάρχουν υγειονομικοί που πήραν άδεια μετά από 2 χρόνια!

«Υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν άδεια δύο χρόνων και προσπαθούν να πάρουν λίγες μέρες για να ξεκουραστούν ή να τακτοποιήσουν οικογενειακές υποθέσεις και τώρα τους ξαναγυρίζει στην εργασία τους», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι με το μέτρο αυτό έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι μεταξύ τους.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του μέλους του ΣΕΣΝΟΧ Μαρίας Σαραντινούδη που τόνισε ότι είναι υπέρ των εμβολιασμών αλλά όχι με τον αυταρχικό τρόπο που τους επιβάλει η κυβέρνηση.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο» στάθηκαν συνδικαλιστικοί φορείς και πολιτικές παρατάξεις, με τον Παναγιώτη Νικήτα αντιπρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ και τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργο Αμπαζή να τονίζουν ότι η κατάσταση που η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει στους χώρους υγείας, οξύνει τα προβλήματα αντί να τα αντιμετωπίζει.

 

nai_ston_emvoliasmo_ohi_ston_periorismo_syntagmatikon_eleytherion

Σχετικά Άρθρα