Δωρεά μηχανημάτων στο Νοσοκομείο από το Ίδρυμα "Μ. Τσάκος"

Για τον εξοπλισμό του ακτινολογικού εργαστηρίου και της ΜΕΘ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 01/04/2020 - 13:06
φωτο αρχείου

Και το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης συμμετέχει στην πανελλήνια σταυροφορίας που έχει αναληφθεί για να κατανικηθεί ο κορωνοϊός, όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τη Δ/τρια του Νοσοκομείου, ο ιδρυτής, Καπ. Παναγιώτης Τσάκος και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Ευθύμιος Μητρόπουλος, γνωστοποιώντας ότι θα διαθέσουν στο "Σκυλίτσειο" ένα Τροχήλατο Ακτινολογικό Μηχάνημα και μια Οθόνη Παρακολούθησης Βιολογικών Παραμέτρων εξειδικευμένη για χρήση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Αίθουσα Χειρουργείου.

Όπως είπε στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Δ/ντής του Ιδρύματος, Μιχάλης Μπελέγρης, καθένας κάνει ό,τι μπορεί για συνδράμει στην όλη προσπάθεια, γι' αυτό και εκτός από τη δωρεά στο "Σκυλίτσειο" το Ίδρυμα ενίσχυσε με υγειονομικό υλικό το Νοσοκομείο της Καστοριάς, μιας περιοχής που πλήττεται ιδιαίτερα από την επιδημία, ενώ τόνισε ότι "οφείλουμε όλοι να προετοιμαζόμαστε και για την επόμενη ημέρα", τονίζοντας ότι από την πλευρά τους συνεχίζουν να τρέχουν τα επενδυτικά προγράμματα που αφορούν τη Χίο, τόσο για την κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας στο Καστέλο, όσο και για το ξενοδοχείο "Ξενία".

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή που εστάλη στη Δ/τρια του Νοσοκομείου, ενώ να σημειώσουμε ότι κατά τον κο Μπελέγρη ο συγκεκριμένος εξοπλισμός που θα διαθέσει το Ίδρυμα θα σταλεί μέχρι τις 10 Απριλίου.

"Αγαπητή Κυρία Κανταράκη,

Η πανδημία του κορωνοϊού που, από τριμήνου τώρα, πλήττει τον κόσμο όλο και δυστυχώς και τη χώρα μας δεν ήταν δυνατόν να αφήσει αδιάφορο ένα Όμιλο και ένα Ίδρυμα με τον έντονο ανθρωπιστικό προσανατολισμό και χιοκεντρικό χαρακτήρα που διακρίνει το δικό μας Ίδρυμα – Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία και τον πόνο της Κοινωνίας, ιδίως εκείνων που έπεσαν θύματα του αόρατου ιού και εκείνων που έχουν συγγενείς και φίλους στα νοσοκομεία.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το αποτέλεσμα της πανελλήνιας σταυροφορίας που έχει αναληφθεί γιά να κατανικηθεί ο εχθρός, θα εξαρτηθεί από το βαθμό της συνοχής και αλληλεγγύης και από την κοινωνική ευθύνη που θα επιδείξουμε σαν Έθνος, σαν Λαός, σαν τοπικές κοινωνίες και σαν άτομα.

Διακατεχόμενοι από αισθήματα βαθιάς αγάπης για το Νησί μας και τους κατοίκους του και από διακαή επιθυμία να συνδράμουμε στην προσπάθεια έγκαιρης εξασφάλισης τυχόν απαιτηθησόμενου, γιά την καταπολέμηση του ιού, εξοπλισμού του Νοσοκομείου σας, αποφασίσαμε να σας προμηθεύσουμε:

α) Τροχήλατο Ακτινολογικό Μηχάνημα και

β) Οθόνη Παρακολούθησης Βιολογικών Παραμέτρων εξειδικευμένη για χρήση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Αίθουσα Χειρουργείου.

Συγχαίροντας τους γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό/βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου σας, γιά τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρετε, ευχόμαστε η Χίος μας να μείνει αλώβητη τυχόν επιδρομής του ιού ενώ συγχρόνως προσευχόμαστε η συμφορά που πλήττει τον κόσμο όλο και την Πατρίδα μας να τελειώσει το ταχύτερο δυνατόν.

Με θερμούς χαιρετισμούς και εκτίμηση,

 

Πρόεδρος Δ.Σ. Ιδρύματος: Ευθύμιος Η. Μητρόπουλος                          

Ιδρυτής: Καπτ. Παναγιώτης Ν. Τσάκος

                            

dorees_mihanimaton_sto_skylitseio_-_ylikoy_stin_kastoria

Σχετικά Άρθρα