"Δώρο ζωής" η προσφορά αίματος στον συνάνθρωπο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 08/12/2021 - 13:09

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ .

Την αιμοδοσία στήριξαν με την παρουσία τους φορείς, προσφέροντας το πιο πολύτιμο αγαθό για κάθε συνάνθρωπο μας που το έχει ανάγκη.

Ένα από τα σωματεία που στήριξαν αυτήν την ιερή προσπάθεια ήταν και το Σωματείο Εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου, με την αντιπρόεδρο του Ολυμπία Κουβαρά να αναφέρει ότι η αιμοδοσία πραγματοποιείται ταυτόχρονα και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκείμενου να στηριχτεί η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Στον ισχυρό συμβολισμό της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ αναφέρθηκε η βιοπαθολόγος του Νοσοκομείου Χίου Δέσποινα Ανταράκη προσθέτοντας ότι το 2021 θα «κλείσει» με εθελοντική αιμοδοσία στην Ελάτα το επόμενο διάστημα.

Κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν την εθελοντική αιμοδοσία ενόψει και της εορταστικής  περιόδου απεύθυνε η νοσηλεύτρια του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου Άννα Σωτηρίου, υπογραμμίζοντας ότι το αίμα δεν μπορεί να αγοραστεί μόνο να προσφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

ethelontiki_aimodosia_gia_tin_pagkosmia_imera_amea

Σχετικά Άρθρα