Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Δ/τρια Νοσοκομείου Χίου: Κανένα κρούσμα στη Χίο, αλλά κι αν συμβεί είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε

Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 18/03/2020 - 12:16
Ηχητικό απόσπασμα: 

Κανένα κρούσμα κορωνοϊού δεν καταγράφεται μέχρι τώρα στη Χίο, όπως βεβαίωσε πριν λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Κανταράκη, η οποία τόνισε ότι ακόμη κι αν αυτό συμβεί υπάρχει σε τέτοιο βαθμό προετοιμασία που θα μπορέσουν οι υπηρεσίες του "Σκυλίτσειου" να ανταποκριθούν στην κάλυψή του.

Η κα Κανταράκη αναφέρθηκε επίσης στην εγκατάσταση στο Νοσοκομείο οικίσκου δειγματοληψίας για όσους θεωρούνται ύποπτοι για κορωνοϊό, καθώς και θαλάμου με αρνητική πίεση SARS για νοσηλεία τυχόν ασθενών.

Η έλευσή τους αναμένεται εντός 15νθημερου και όπως είπε ο θάλαμος εξέτασης των ύποπτων κρουσμάτων θα τοποθετηθεί κοντά στην πύλη του Νοσοκομείου ενώ ο 4κλινος θάλαμος αρνητικής πίεσης θα τοποθετηθεί δυτικά της Μαιευτικής κλινικής, όπου βρίσκεται ήδη ένας δίκλινος θάλαμος SARS.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της κας Κανταράκη στη δωρεά των 20.000 ευρώ του Μητροπολίτη καθώς και η δωρεά Χιώτη εφοπλιστή που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του για την προμήθεια των νέων οικίσκων για την καλύτερη θωράκιση του νοσοκομείου απέναντι στα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο κορωνοϊός, ενώ ανέφερε επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον να συνδράμουν το νοσοκομείο κι άλλοι εφοπλιστές. Παράλληλα μίλησε για τη συνεργασία τους με τους υπόλοιπους φορείς της Χίου, όπως την Περιφέρεια και το Δήμο.

"Η κάθε ημέρα με τον κορωνοϊό είναι διαφορετική", τόνισε η Ελένη Κανταράκη και αυτό όπως εξελίσσεται η κατάσταση είναι το πλέον βέβαιο.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 06:21
Γιώργης Ζώας

Ο Γιώργος Ζώας είναι ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Χίου, που προέκυψε μετά τις εκλογές της Ένωσης στις 22 Μαϊου. 

Στις άλλες θέσεις του Δ.Σ. εξελέγησαν οι: Κωνσταντίνος Κοτσάνης, αντιπρόεδρος, Σουλτάνα Δούρα, γενική γραμματέας, Νικόλαος Κολλιάρος, ταμίας και μέλη οι Εμμανουήλ Μιμίδης, Κωνσταντίνος Βασιλάκης και Κωνσταντίνος Τρικύλας.

Αντιπρόσωποι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία εξελέγησαν οι Κωνσταντίνος Κοτσάνης και Γιώργος Ζώας και για το νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ οι Ματθαίος Χρυσούλης και Νικόλαος Κολλιάρος.