Ε. Κανταράκη: Μηδενίζοντας το παραγόμενο έργο, αδικούμε το προσωπικό του Νοσοκομείου

«Τι δεν είχαμε και τι αποκτήσαμε είναι ένας μακροσκελής κατάλογος» ανέφερε στο "Ράδιο Αλήθεια"
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 28/07/2022 - 14:51

Υπεραμύνθηκε το έργο που παράγεται στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου η Διοικητρια του Ελένη Κανταράκη, καλεσμένη στο στούντιο του "Ράδιο Αλήθεια".

Η ίδια αναφέρθηκε στα συνεχόμενα δημοσιεύματα που τονίζουν τις ελλείψεις του Νοσοκομείου Χίου υπογραμμίζοντας ότι θέλουμε πράγματα αλλά δεν είναι σωστό να μηδενίζουμε το παραγόμενο έργο.

«Δεν είχαμε πολλά πράγματα και τώρα τα έχουμε αποκτήσει, με αριθμούς και στοιχεία» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «όσα έχουμε αποκτήσει είναι ένας μακροσκελής κατάλογος».

Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο Χίου είναι οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ με την Ελένη Κανταράκη να ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για μια ανεξάρτητη υπηρεσία που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Νοσοκομείου.

«Δεν είμαι υπεύθυνη για το ΕΚΑΒ καθώς είναι μια ανεξάρτητη υπηρεσία όμως δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε και για αυτό κάνουμε ότι μπορούμε χωρίς να έχουμε αρμοδιότητα», πρόσθεσε.

Η ίδια τόνισε ότι λόγο καθυστερήσεων και ταλαιπωρίας των πολιτών δόθηκε λύση, έστω και προσωρινή, στις δευτερογενείς διακομιδές με χρήματα από την περιουσία του Νοσοκομείου και της Ιεράς Μητρόπολης.

Παράλληλα μόλις χθες, με την συμβολή και του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, ανακοινώθηκε η συνεργασία με την κλινική «ΕΛΕΥΘΩ» έτσι ώστε να εξασφαλιστεί και η δεύτερη βάρδια ασθενοφόρου για απόγευμα και βράδυ την καλοκαιρινή περίοδο.

«Από εμάς σαν διοίκηση μένουν οι τυπικές διαδικασίες, όπως να αποδεχτούμε την δωρεά αυτή καθώς δεν έχουμε αρμοδιότητα σε τίποτα άλλο που αφορά το ΕΚΑΒ» επανέλαβε .

Η Ελένη Κανταράκη υποστήριξε ότι σύντομα οι υποσχέσεις για στελέχωση του προσωπικού του «Σκυλίτσειου» του ΕΚΑΒ αλλά και ειδικοτήτων που αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν, όπως ο ιατρός ογκολόγος, είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθούν.

«Υπάρχουν ελλείψεις, τις έχουμε καταγράψει και σύντομα θα έχουμε προσλήψεις» εκτιμά η ίδια, προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν λειτουργούν τμήματα όπως το ακτινολογικό όταν έχουν γίνει 20.000 ακτινογραφίες, 60 μαγνητικές, 3.000 αξονικές και 2.000 υπέρηχοι το 1ο εξάμηνο του 2022», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «αυτό δεν είναι υπολειτουργία τμήματος».

«Μηδενίζοντας το έργο που παράγεται, αδικούμε το προσωπικό του Νοσοκομείου μας και όχι την διοίκηση» τόνισε η διοικήτρια του «Σκυλίτσειου».

 

 

paroti_anarmodioi_gia_to_ekav_prospathoyme_gia_lysi

Σχετικά Άρθρα