Χίος, Παρασκευή 23 Αυγούστου

Εδώ άφησε την τελευταία της πνοή η Μαρία Μαρτάκη

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 08/07/2019 - 15:31
Ο γιός της άτυχης Μαρίας μας δείχνει το σημείο του θανάσιμου τραυματισμού της μητέρας του

Τα σημάδια στην άσφαλτο δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία. Στη μέση του οδοστρώματος της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου σκεπασμένα τα αίματα μιας συμπολίτισσας μας, κάτω η τριβή από βαρύ αντικείμενο στην άσφαλτο, απέναντι τα χυμένα λάδια ή βενζίνης μιας μηχανής.

Η Τροχαία εκδίδει το εξής τυπικό δελτίο τύπου:

«Από το Τμήμα Τροχαίας Χίου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα χθες (07-07-2019) σε δημοτική οδό στην πόλη της Χίου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, δίκυκλη μοτοσικλέτα, οδηγούμενη από 50χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 81χρονη ημεδαπή, η οποία κινούταν πεζή.

Αποτέλεσμα του συμβάντος ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 81χρονης.

Οισυνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται».

 

Εκτός όμως των τύπων υπάρχει η ουσία. Όπως περιγράφουν γείτονες, που ξαφνικά από την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην τοπική τηλεόραση άκουσαν τον δυνατό θόρυβο και πετάχτηκαν στα μπαλκόνια, η άτυχη Μαρία Μαρτάκη, όπως το συνήθιζε έβαλε από την αυλή του σπιτιού της τα σκουπίδια για τον κάδο ανακύκλωσης, που βρίσκεται απέναντι, έξω από την πόρτα του 8ου Δημοτικού σχολείου και στην επιστροφή η μηχανή έπεσε πάνω της.

Η μηχανή έβγαινε από το στενό μας είπε μια γειτόνισσα, αλλά οι συνθήκες θα φωτιστούν περισσότερο από τις κάμερες του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Βεβαίως η ζωή που χάθηκε δεν επιστρέφει αλλά αξίζει να εντυπωθούν στο μυαλό μας τα λόγια αυτών που μας μίλησαν. Από την ώρα που μπήκαν τα φανάρια, στου Βαξάλη, βρήκαμε τον μπελά μας. Μόλις ανάψει πράσινο όλοι γκαζώνουν λές και τους κυνηγούν.

Όσον αφορά την ώρα προσέλευσης του ασθενοφόρου αυτό είναι ειλικρινά μια άλλη παράγραφος για την οποία γράφουμε ξεχωριστά αφού η Μαρία Μαρτάκη βρίσκονταν πεσμένη στην άσφαλτο πάνω από μισή ώρα, μέχρι να εκτελέσει την αποστολή του το μοναδικό Ασθενοφόρο, που έχουμε διαθέσιμο, σε άλλο περιστατικό και να επιστρέψει για να την πάρει… νεκρή.

Το σημείο που σύρθηκε η μηχανή
Η πόρτα του σπιτιού της άτυχης Μαρίας
Το... καντηλάκι μιας φίλης

Σχετικά Άρθρα

'Ανοιξαν πανιά για τις Οινούσσες οι ιστιοπλόοι
Παρ, 23/08/2019 - 14:54

 

Άνοιξαν πανιά από το πρωί για τις Οινούσσες, τελικό προορισμό της διοργάνωσης, οι ιστιοπλόοι της Aegean Regatta που τις δύο προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν για πρώτη φορά στα Ψαρά, αφήνοντας θετικό αποτύπωμα.

Το νησί υποδέχθηκε 450 ιστιοπλόους και μέλη της οργανωτικής επιτροπής και το "πείραμα" ήταν επιτυχημένο, με το Δήμαρχο Ψαρών, Κώστα Βρατσάνο να δηλώνει στο Ράδιο "Α" ότι ο απολογισμός είναι απολύτως θετικός.

"Το βασικό μέλημα ήταν να μπουν και να δέσουν με ασφάλεια. Αυτό έγινε στη νέα πλωτή εξέδρα, οι συμμετέχοντες γνώρισαν το νησί μας και παρόλο που υπήρξε ένα πρόβλημα με την εξεύρεση δωματίων βρέθηκαν ακόμη και κάποια σπίτια Ψαριανών που έλειπαν για να φιλοξενηθούν κάποιοι σ'αυτά. Ήταν σημαντική η προβολή και η διαφήμιση που έγινε στο νησί. Μάλιστα ορισμένοι μας είπαν ότι εντυπωσιάστηκαν από τα Ψαρά και θα έρθουν ξανά", ανέφερε ο Δήμαρχος.