Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Εδώ καταφύγιο... Λημνιών, άραγε βλέπει η... ΔΕΗ;

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λίγες ημέρες πριν τον έλεγχο για ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις που μπορούν να φέρουν στην περιοχή 1.200 άτομα
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 18/06/2015 - 15:24

Σειρά εκδηλώσεων με συναντήσεις σκαφών από την Ελλάδα και την Τουρκία έχουν οργανωθεί από τη Λιμενική Επιτροπή στο λιμενικό καταφύγιο Λημνιών. Συνολικά εκεί θα βρεθούν τον Αύγουστο 130 - 150 σκάφη, που σημαίνει 1.200 άτομα για 10 συνολικά μέρες, με υπολογισμένα έξοδα κατά μέσο όρο 50 ευρώ ημερησίως το άτομο! Ίσως να είναι δηλαδή από τις δυνατότερες οικονομικές ενέσεις στην περιοχή, πριν της μοναδικής ετήσιας, της Αγίας Μαρκέλλας. Όλα λοιπόν είναι έτοιμα αλλά εδώ είναι... Ελλάδα, λείπει μια λεπτομέρεια, τα Λημνιά δεν έχουν ρεύμα. “Δεν σας κρύβω ότι έχουμε αγχωθεί”, μας είπε ο Μιχάλης Μπελέγρης, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

“Τον Ιούλιο θα μας επισκεφθεί Επιτροπή που θα ερευνήσει τις συνθήκες υποδομών των Λημνιών, είναι όλα έτοιμα πλην του ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι 2 μέρες δουλειάς για τη ΔΕΗ. Όμως ο ιδιώτης εργολάβος που για λογαριασμό της ΔΕΗ κάνει τις συνδέσεις θα αναλάβει, λένε, από την 1η του Ιούλη, και τα έργα της καθυστερούν. Εμείς πληρώσαμε πάντως την ανάλογη σύνδεση στη ΔΕΗ εδώ και 1,5 μήνα και περιμένουμε, η Επιτροπή δεν ξέρουμε αν θα περιμένει…”, κατέληξε ο κ. Μπελέγρης.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 13/12/2019 - 16:03

Με τους φόρους που έχουν να επιβληθεί  στα καπνικά προϊόντα δυστυχώς πλέον δεν προκαλούν έκπληξη οι συνεχείς αναφορές στο αστυνομικό δελτίο για συλλήψεις ατόμων που έχουν στην κατοχή τους λαθραία τσιγάρα κ.λ.π.

Μια τέτοια ανακοίνωση έχουμε και σήμερα που αφορά στη σύλληψη στη Χίο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας , ενός αλλοδαπού ηλικίας 42 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του 42χρονου και κατασχέθηκαν -470- πακέτα τσιγάρα, τα οποία όπως διακριβώθηκε δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ενδεικτικές ταινίες φόρου κατανάλωσης.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

(φωτογραφία αρχείου)