Έφυγαν οι πρώτοι 19 τόνοι γυαλιού

Άλλοι τόσοι έτοιμοι για αποστολή στην Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 19/01/2017 - 13:21

19 τόνοι γυαλιού ήταν το πρώτο φορτίο που έφυγε από τη Χίο για την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει με το Δήμο για 1,5 χρόνο, ενώ άμεσα θα αποσταλεί και η δεύτερη παρτίδα, ανάλογου βάρους.

Ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των πολιτών στο εγχείρημα, ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Μπελέγρης και ο Πρόεδρος του ΔΙΑΝΟΧ, Σωκράτης Συριώδης μέσω του Ράδιο «Α»  ευχαρίστησαν όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται επίσης και στα τρία ρεύματα της ανακύκλωσης (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο), για την οποία αναμένεται να παρουσιάσουν αναλυτικά στοιχεία μέχρι το τέλος του μήνα.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι οι 19 τόνοι γυαλιού, που πρόκειται για υλικό που δεν αποσυντίθεται ποτέ, δεν κατέληξαν στον ΧΥΤΑ», σχολίασε ο Σ. Συριώδης.

Στα πλαίσια της συμφωνίας με την Ελ. Ετ. Ανακύκλωσης για 1,5 χρόνο η ίδια έχει αναλάβει το κόστος αποκομιδής του γυαλιού και ο Δήμος δεν έχει καθόλου έσοδα.

«Είμαστε στο στάδιο της έρευνας της υποδομής (μηχανημάτων) για να κάνει ο Δήμος την ανακύκλωση, κάτι που θα το δούμε σε συνάρτηση με το κόστος του, τις ποσότητες του υπό ανακύκλωση γυαλιού κ.λ.π., οπότε το επόμενο διάστημα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας», κατέληξε ο Γιώργος Μπελέγρης.

Γιώργος Μπελέγρης - Αντιδήμαρχος Καθαριότητας - Πιάσαμε τους πρώτους 19 τόνους γυαλιού

Σχετικά Άρθρα