Έχουμε… καραφλιάσει τους ξένους Αστυνομικούς

Γ. Αραμπατζής: Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι κάποιος οδηγεί χωρίς κράνος
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 19/05/2016 - 16:03

Την Παρασκευή στις 11.00 π.μ. στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, η Τροχαία Χίου θα ξεκινήσει άλλη μια καμπάνια για τη χρήση του κράνους. “Τα τροχαία ατυχήματα ανεβαίνουν ανησυχητικά και η μόνη λύση είναι η σωστή ενημέρωση, αφού παρατηρείται ότι, ειδικά εντός πόλης, οι περισσότεροι οδηγοί δεν χρησιμοποιούν το κράνος και ως γνωστόν τα περισσότερα τροχαία γίνονται στο κέντρο”, μας είπε ο

Γιάννης Αραμπατζής, Διοικητής Τροχαίας Χίου, συμπληρώνοντας: “Αυτοί που παθαίνουν πλάκα με μας είναι οι ξένοι Αστυνομικοί, που βρίσκονται στη Χίο στα πλαίσια της δύναμης της Frontex. Τους φαίνεται απίστευτο ότι υπάρχουν οδηγοί που δεν χρησιμοποιούν ποτέ το κράνος τους”.

Σε πρώτη φάση, όπως εξήγησε ο Διοικητής της Τροχαίας στην οδό Κουντουριώτη, στο ΝΟΧ, στο Εργατικό Κέντρο, στον Αγ. Ιάκωβο, στην οδό Γένοβας και αλλού, μπλόκα της Τροχαίας θα ενημερώνουν και θα κάνουν συστάσεις στους οδηγούς όμως μετά τις πρώτες ημέρες όσοι δεν συμμορφωθούν θα λαμβάνουν κλήσεις, που στην περίπτωση του κράνους φτάνουν στα 350 ευρώ με 10ήμερη στέρηση του διπλώματος οδήγησης.

Η έμφαση στη χρήση του κράνους κρίθηκε αναγκαία από την υπηρεσία, όπως εξήγησε, λόγω και της πανελλαδικής αλλά και τοπικής αύξησης των τροχαίων αφού τους πρώτους μήνες του 2016 είχαμε 26 τραυματίες από τροχαία στη Χίο, μεταξύ των οποίων και 3 θανάσιμους τραυματισμούς, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 είχαμε 15 τραυματίες. 

 

Γιάννης Αραμπατζής - Διοικητής Τροχαίας Χίου - Έχουμε… καραφλιάσει τους ξένους Αστυνομικούς

Σχετικά Άρθρα