Είναι άραγε τόσο σημαντική η Νηστεία ή μήπως όχι;

Νηστεύεις; Απόδειξέ το και με τις πράξεις σου...Ο Πατέρας Μακάριος Στρουμπάκης μιλά στην Εκπομπή ''Κατευθυνθήτω'' για τη Νηστεία.
Παρ, 16/04/2021 - 06:26

Είναι άραγε τόσο σημαντική η Νηστεία ή μήπως όχι; Eίναι σωστό αυτό που λέει ο λαός ''ασθενής και οδοιπόρος αμαρτίαν ουκ έχει'';

Tι είπε ο Χριστός για όλα αυτά; Μήπως τα βγάλανε οι Παπάδες;...

Kαι γιατί να νηστέψω;...

Νηστεύεις; Aπόδειξέ το και με τις πράξεις σου... 

Ο ίδιος ο Χριστός ενήστευσε σαράντα μέρες στην έρημο και είπε στους Αποστόλους ότι οι δαίμονες νικιούνται μόνο με νηστεία και προσευχή.

Παρόλα αυτά συνηθίζουμε να στεκόμαστε περισσότερο στη φράση του Χριστού ''τα εξερχόμενα'' του στόματος και όχι ''τα εισερχόμενα'' μολύνουν, ερμηνεύοντας τα λόγια, ίσως όπως μας βολεύει καλύτερα... όπως και άλλα πολλά...  κόβοντας και ράβοντας έτσι το ''κουστούμι'' του Χριστιανισμού στα δικά μας μέτρα.

Η Νηστεία είναι ένα θέμα που απασχολεί μικρούς και μεγάλους πάντα τις μέρες της αναμονής του Πάσχα και όσο πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ανάσταση.

Για αυτόν τον λόγο η Νηστεία είναι το θέμα της Εκπομπής ''Κατευθυνθήτω'' στην Αλήθεια ΤV με τον Γιάννη Χονδρέλη αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου δίνει απαντήσεις για όλα αυτά ο Πατέρας Μακάριος Στρουμπάκης, Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Εγκρεμού πόλεως Χίου, Πρωτοπρεσβύτερος, υπεύθυνος της Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου Ψαρών και Οινουσσών και Αρχιερατικός Επίτροπος Νενήτων.

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 και ώρα 5 μ.μ., μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή ''Κατευθυνθήτω'' στην Αλήθεια TV και θα λύσετε πολλές απορίες σας γύρω από τα θέματα της Νηστείας.

Ένας υπέροχος ορισμός της Νηστείας έχει δοθεί από τον Κωνσταντίνο Ράλλη (1867-1942 Έλληνας Θεολόγος, Νομικός και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών)...

''Νηστείαι καλούνται οι υπό της Εκκλησίας θεσπισμένες ημέρες, κατά τις οποίες οι πιστοί, εν πνευματική συντριβή και μετανοία, οφείλουν να ανυψούν το πνεύμα προς τον Κύριον δια νεκρώσεως της σαρκός, απεχόμενοι των ηδονών του βίου και ορισμένων βρωμάτων και ποτών''.

                

Σχετικά Άρθρα