Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Εκ περιτροπής λειτουργία σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Μέχρι την Πέμπτη αποφάσεις για 5 από τους 7 σταθμούς
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 26/05/2020 - 12:17

Σε 5 από τους 7 δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς θα χωριστούν τα νηπιακά τμήματα και κάποια θα λειτουργήσουν εκ περιτροπής, δηλαδή τη μια εβδομάδα οι γονείς θα πηγαίνουν τα παιδιά Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή και την επόμενη Τρίτη και Πέμπτη με μειωμένο ωράριο από τις 8 το πρωί έως τις 2 μμ.(αντί για 7 π.μ. με 4 μ.μ.)

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δ. Χίου, Γιάννη Μανάρα, οι σταθμοί που δεν θα επηρεαστούν από τα παραπάνω μέτρα είναι εκείνοι του Βαρβασίου και των Καρδαμύλων, ενώ για τους υπόλοιπους θα ληφθούν αποφάσεις μέχρι την Πέμπτη που θα συνεδριάσει η Διοίκηση του οργανισμού έχοντας σε γνώση και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Μέχρι την Παρασκευή οι γονείς θα ενημερωθούν αναλυτικά για το πρόγραμμα των παιδιών», ανέφερε ο κος Μανάρας. 

Υπενθυμίζεται ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου μέχρι και το τέλος του μήνα, οπότε θα εξεταστεί η δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας τους μέχρι 31 Ιουλίου.

Αναφορικά με την κατάσταση των σταθμών σε υποδομές και προσωπικό, σημείωσε ότι έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί, το βοηθητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό θα βρίσκεται στη θέση του και παράλληλα προχωρά η διαδικασία πρόσληψης 8μηνητών (9 ατόμων) κι αν αυτή καθυστερήσει ως εναλλακτική εξετάζεται η άμεση πρόσληψη 4μηνητών (3 ή 4 ατόμων) με βάση το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα, λόγω των αναγκών που παρουσιάζονται εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 13/07/2020 - 20:00

Την σεπτή μνήμη της χιοπολίτιδος Αγ. Μαρκέλλας θα τιμήσει και φέτος με την επιβεβλημένη λαμπρότητα η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των Χίων της πρωτεύουσας.

Ο καθιερωμένος πανηγυρικός εορτασμός θα τελεστεί κατά τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου θα εκτεθεί σε προσκύνημα και η Ιερά Εικόνα της Αγίας, που προσέφεραν το 1905 στον Πειραιά οι πρώτοι Χιώτες έποικοι. Ο εορτασμός τελεί υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και συμμετέχουν οι αρχές της πόλης.

Χορηγοί θα είναι όπως κάθε χρόνο οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου.

Η Αδελφότης μας σας προσκαλεί να συμπροσευχηθούμε για να δωρίζει η Αγία την ευλογία και τη χάρη Της στον τόπο μας, στον ευλαβή χιακό λαό και στους Χιώτες της διασποράς.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Στ. Δανιήλ

και το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κοραή» Αττικοβοιωτίας