Χίος, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

Εκδήλωση τιμής στον Κωνσταντίνο Κανάρη

Με ομιλία του απογόνου του Michel Marbot
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 14/08/2019 - 15:41

O απόγονος του Κωνσταντίνου Κανάρη, Michel Marbot, θα βρεθεί στη Χίο για να συμμετέχει στην την εκδήλωση τιμής στον Ψαριανό ήρωα του ’21, που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Χίου, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 στις 6.30μ.μ. στον χώρο του αγάλματός του στον Δημοτικό Kήπο της πόλης της Χίου.

Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Michel Marbot

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 19/09/2019 - 13:59

Είμαστε εδώ για κάθε πολίτη που θέλει να βοηθήσει χαρίζοντας ζωή, ανέφερε η μικροβιολόγος του Νοσοκομείου Χίου Χρυσάνθη Κάκκαρη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Από το πρωί της Πέμπτης, αρκετοί πολίτες προσήλθαν στον χώρο της Αιμοδοσίας προκειμένου να  ενημερωθούν και να γίνουν δότες μυελού των οστών.

«Η διαδικασία αυτή μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για πάνω από 70 διαφορετικά αιματολογικά και μη νοσήματα που χρήζουν μεταμόσχευση», ανέφερε η Ηλέκτρα Δημητρακοπούλου συμπληρώνοντας ότι δυστυχώς πάνω από 50.000 άνθρωποι ετησίως νοσούν και έχουν ανάγκη από δότη.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις η μεταμόσχευση είναι η μοναδική θεραπεία και μόνο το 30% των περιστατικών βρίσκει συμβατό δότη από την οικογένεια, με τους υπόλοιπους να απευθύνονται στην παγκόσμια τράπεζα», ανέφερε η αιματολόγος Δέσποινα Ανταράκη συμπληρώνοντας ότι είναι ανάγκη για την Ελλάδα να διαθέτει μια τράπεζα δοτών μυελού των οστών.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, όπως  ανέφεραν οι αιματολόγοι του νοσοκομείου καθώς αρκεί ένα μικρό δείγμα από σάλιο που αποστέλλετε αρχικά για έλεγχο σε συνεργαζόμενο κέντρο και μετά στην παγκόσμια τράπεζα έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί από όποιον ασθενή το έχει ανάγκη.