Έκλεισε χθες, άνοιξε σήμερα το lidl, μετά από κρούσματα κορωνοϊού

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 23/02/2021 - 12:10

Χθες έκλεισε το κατάστημα των Lidl στη Χίο, μετά την επιβεβαίωση ότι 5 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στην covid 19, σήμερα στις 7 π.μ. το σούπερ μάρκετ άνοιξε, αφού προηγήθηκε απολύμανση του χώρου, όπως ενημέρωσε πριν λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κώστας Λίνας.

Ο κος Λίνας σημείωσε ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη περίπτωση που εργαζόμενοι σούπερ μάρκετ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αυτή τη φορά η επιχείρηση κινήθηκε πιο γρήγορα, οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους υποβάλλονται σε εξέταση και στο μεταξύ το κατάστημα λειτουργεί με κάποιους που ήδη είναι αρνητικοί.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου διαπιστώνει έλλειμμα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, εκτιμώντας ότι τοπικά θα έπρεπε να υπάρχει υπεύθυνος φορέας που θα ελέγχει αν όλα όσα προβλέπονται βάσει πρωτοκόλλων, σ'αυτές τις περιπτώσεις, εφαρμόζονται από τις επιχειρήσεις. 

Μάλιστα ειδικά για τους εργαζόμενους στα καταστήματα, όπως στα σούπερ μάρκετ, επανέλαβε την πρόταση να υπάρχει κατά μια εβδομάδα υποχρεωτικός έλεγχος των εργαζομένων για covid 19, μιας και εργάζονται σε κλειστό χώρο και οι συναλλασσόμενοι καθημερινά είναι πολλοί.

Επεκτείνοντας τον προβληματισμό του, θύμισε ότι σήμερα που καταβάλλονται συντάξεις, εικόνες συνωστισμού με ό,τι αυτό σημαίνει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη διάδοση της  covid, παρατηρούνται στις τράπεζες.

ekleise_hthes_anoixe_simera_to_lidl_meta_apo_kroysmata_koronoioy

Σχετικά Άρθρα