Χίος, Τετάρτη 15 Ιουλίου

Έκλεισε η παιδική χαρά στον Δημοτικό Κήπο

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 01/06/2020 - 13:39

Κλειστή θα παραμείνει για το επόμενο χρονικό διάστημα η παιδική χαρά που βρίσκεται στον Δημοτικό Κήπο, καθώς σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ξενάκη, υπήρχαν σημαντικές φθορές στα παιχνίδια αλλά και στην γενικότερη υποδομή και έτσι τεχνική υπηρεσία αποφάσισε το ξήλωμα όλων και την αντικατάσταση τους με καινούργια.

«Υπάρχει ανοικτό πρόγραμμα χρηματοδότησης για τις παιδικές χαρές και έτσι θα εντάξουμε μέσα και την παιδική χαρά στον δημοτικό κήπο προκειμένου να τοποθετήσουμε καινούργια παιχνίδια», ανέφερε ο κ. Ξενάκης.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 15/07/2020 - 11:04

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες μουσικοί καθώς μετά την πολύμηνη… αργία που βίωσαν ήρθε και η απαγόρευση των πανηγυριών για να δώσει την χαριστική βολή στο εισόδημα τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Χίου Κώστα Μπογιατζή, ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς, εκτός από την ανεργία που βιώνουν, υπάρχει και ο αποκλεισμός τους από  τα επιδόματα που άλλοι επαγγελματίες λόγω της πανδημίας έχουν εισπράξει.

«Το σύστημα για να δώσει επιδόματα ζητά συλλογική σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου από τους επαγγελματίες μουσικούς που όμως  δεν υφίσταται στον κλάδο μας καθώς οι περισσότεροι κάνουν συμβάσεις σαββατοκύριακου για να δουλέψουν στα μαγαζιά», ανέφερε ο κ Μπογιατζής συμπληρώνοντας ότι ο αγώνας τους ως σωματείο για το επίδομα συνεχίζεται.

Παράλληλα, όπως ο ίδιος ανέφερε, η απαγόρευση των πανηγυριών ήρθε να δώσει την χαριστική βολή, καθώς μετά από την πολύμηνη ανεργία κάποιοι έβλεπαν μια μικρή διέξοδο μιας και μετά το καλοκαίρι η κατάσταση διαφαίνεται ακόμη δυσκολότερη.

«Η κυβέρνηση προχώρησε στην απαγόρευση των πανηγυριών χωρίς να εξετάζει τα διαφορετικά δεδομένα που υπάρχουν στα νησιά και τα χωριά καθώς τα άτομα που μαζεύονταν ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με τα αστικά κέντρα και μπορούσε να επιβάλει μέτρα τήρησης αποστάσεων και όχι να προχωρήσει στην κάθετη ακύρωση», τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου Μουσικών Χίου.