Εκπαίδευση προσφύγων: Εμπιστεύονται τη λογική των γονέων οι Δ/ντές εκπαίδευσης

Απαντούν... στο εξώδικο γονέων λέγοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι ΔΥΕΠ
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 04/10/2018 - 15:04
Ηχητικό απόσπασμα: 

Με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής και Ευτυχία Βλυσίδου, αντίστοιχα, διαβεβαιώνουν ότι από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάνε στα σχολεία που έχουν οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων, απαντώντας στους αποστολείς εξώδικου που επιδιώκουν τη μη λειτουργία των συγκεκριμένων δομών, ότι θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από το νόμο για την εκπαίδευση των παιδιών.

Το εξώδικο εστάλη το πρωί στους δύο διευθυντές, όπως και στους διευθυντές των σχολικών μονάδων που έχει αποφασιστεί να λειτουργήσουν ΔΥΕΠ και φαίνεται να το συνυπογράφουν και άτομα τα οποία δεν έχουν τη σχέση γονέα μαθητών στα συγκεκριμένα σχολεία.

Σε συνέντευξή τους στο Ράδιο «Α» οι δύο διευθυντές επεσήμαναν το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξάρτητα από φυλή και θρησκεία, ανέφεραν ότι θεωρούν υπερβολικό τον θόρυβο που δημιουργείται με την Ευτυχία Βλυσίδου να δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην λογική των γονέων.

«Ο χρόνος θα αποδείξει ότι εν τοις πράγμασι γίνεται πολύ κακό για το τίποτα», είπε η κα Βλυσίδου,  επικαλούμενη ως παράδειγμα τις ανησυχίες που υπήρξαν πέρσι με τις τάξεις υποδοχής που λειτούργησαν στο πρωινό ωράριο των σχολείων, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Επίσης και οι δύο ξεκαθάρισαν, αναφορικά με το ζήτημα που τίθεται στο εξώδικο για συμμετοχή γονέων σε συζητήσεις που θα γίνονται στις σχολικές μονάδες για τις συγκεκριμένες δομές, ότι δεν συνδιοικούν και δεν συναποφασίζουν με τους γονείς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή τη στιγμή τα παιδιά που θα πάνε στις ΔΥΕΠ είναι λιγότερα από την αρχική πρόβλεψη  – 23 στις 3 τάξεις Γυμνασίου που θα λειτουργήσουν στο 3ο Γυμνάσιο και 50 στα 5 δημοτικά σχολεία (2ο, 4ο 5ο, 11ο Χίου και Κάμπου) – με τον κο Κελεπερτζή να σημειώνει ότι άλλα δεν είναι έτοιμα ακόμα βάσει των προϋποθέσεων (εμβολιασμός, βιβλιάριο υγείας) και άλλων οι γονείς δεν θέλουν να τα στείλουν, κάποιοι εξ’ αυτών ίσως και να είναι ανασφαλείς – είπε-  λόγω και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Ήδη όπως είπαν οι δύο διευθυντές έχουν έρθει για τα δημοτικά σχολεία στα οποία 2 -6 μ.μ. θα λειτουργούν οι ΔΥΕΠ 7 δάσκαλοι και καθηγητές ειδικοτήτων (Αγγλικών, Πληροφορικής και Γυμναστής) και για το 3ο Γυμνάσιο υπάρχει προς διάθεση καθηγήτρια Αγγλικών και διορίστηκαν καθηγητης πληροφορικής και γυμναστής, ενώ εκκρεμεί η πρόσληψη φιλολόγου, οι οποίοι από Δευτέρα θα πάνε στις σχολικές μονάδες τους προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος

Σχετικά Άρθρα