Εμβολιαστείτε! Έκκληση μέσω του Ράδιο «Αλήθεια» από τη Διευθύντρια της ΜΕΘ στο «Σκυλίτσειο»

Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 04/11/2021 - 15:46
Ηχητικό απόσπασμα: 

«Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, για φόβο ή για οτιδήποτε άλλο, προκειμένου να μην εμβολιαστούν οι πολίτες κατά της Covid 19», τόνισε σήμερα μέσω του Ράδιο «Αλήθεια» η Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο «Σκυλίτσειο», Μαριέττα Πατινιώτη.

«Επειδή εδώ οι κλίνες για covid είναι περιορισμένες καλό θα είναι ο κόσμος να φροντίσει να εμβολιαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιατρός.

Η κυρία Πατινιώτη έχοντας αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην Μονάδα, σημείωσε ότι ίσως κάποιοι από τους νοσηλευόμενους να μην κατέληγαν εκεί, αν είχαν εμβολιαστεί.

Έχοντας την εμπειρία όλων αυτών των μηνών από τη διαχείριση της νόσου, τόνισε ότι οι ανεμβολίαστοι έναντι των εμβολιασμένων, χρειάζεται να παραμείνουν για περισσότερο χρόνο στη Μονάδα, γεγονός που μπορεί να επιφέρει επιπλοκές, λόγω της  διασωλήνωσης, λοιμώξεων κ.λπ., ενώ θεωρούνται και πιο βαριά περιστατικά.

Μέχρι τώρα στη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Χίου, μόνο δύο απ’ όσους χρειάστηκε να νοσηλευτούν με κορωνοϊό ήταν εμβολιασμένοι, οι οποίοι πήραν εξιτήριο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση, σχολίασε η κα Πατινιώτη, με τον έναν εξ’αυτών να είναι διασωληνωμένος.

Σήμερα στη Μονάδα και οι δύο νοσηλευόμενοι -46 και 65 ετών- είναι ανεμβολίαστοι.

 

Σχετικά Άρθρα