Ενημέρωση των Αστυνoμικών για τη φυματίωση

Από τον πνευμονολόγο του “Σκυλίτσειου” Σπύρο Γανιάρη
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 09/07/2015 - 15:23

Τα θετικά τεστ που έγιναν στους Λιμενικούς ενεργοποίησαν, όπως ήταν φυσικό, και τους Αστυνομικούς, στους οποίους έκανε σχετική ενημέρωση το πρωί της Πέμπτης, στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, ο Πνευμονολόγος του Νοσοκομείου, Σπύρος Γανιάρης. Μίλησε για τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται, μιας και δεν ισχύει το κύριο, η ύπαρξη ενός στεγασμένου χώρου για την εξέταση όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας και αυτό είναι πρακτικά αδύνατον να γίνει στο Νοσοκομείο.

Ο κ. Γανιάρης επισήμανε επίσης ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκες κ.λ.π.), όμως από την πλευρά τους οι Αστυνομικοί, χωρίς να είναι θορυβημένοι είναι ανήσυχοι, αφού από μεριάς προστασίας η Πολιτεία περιορίζεται στη διάθεση μιας μάσκας, τόσο καλής ποιότητας που η λύση που δόθηκε είναι να τις φορούν… διπλές.

Πάντως ο γιατρός ήταν καθησυχαστικός επαναλαμβάνοντας ότι παγκοσμίως ένα στα τρία τέστ μαντού που γίνονται είναι θετικό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όποιος είναι θετικός θα εκδηλώσει τη νόσο.

«Χρειάζεται έλεγχος, θεραπεία όπου κριθεί αναγκαίο από το γιατρό και μέτρα προφύλαξης ώστε οι πάσχοντες να μην τη μεταδίδουν σε υγιείς», τόνισε ο πνευμονολόγος του Νοσοκομείου.

Ενημέρωση των Αστυνoμικών για τη φυματίωση - Από τον πνευμονολόγο του “Σκυλίτσειου” Σπύρο Γανιάρη

Σχετικά Άρθρα