Χίος, Κυριακή 7 Ιουνίου

Ενίσχυση με 24 8 μηνίτες

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 27/05/2015 - 20:27

Την Παρασκευή, ή το αργότερο τη Δευτέρα θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τα χαρτιά τους για πρόσληψη 8μηνης διάρκειας στον Δήμο Χίου και για την υπηρεσία Καθαριότητας. Πρόκειται για 24 άτομα και συγκεκριμένα 22 εργάτες και 2 οδηγούς, που θα εργαστούν στα απορριμματοφόρα του δήμου, δίνοντας μια προσωρινή, έστω, λύση στα προβλήματα καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γεώργιο Μπελέγρη, οι εργαζόμενοι αυτοί σε συνδυασμό με τους διμηνίτες που έχουν ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, θα συνδράμουν στην καθαρή εικόνα τόσο της πόλης όσο και της περιφέρειας.

Παράλληλα ο κ. Μπελέγρης ζήτησε για μια ακόμη φορά τη στήριξη των πολιτών στο έργο της καθαριότητας αφού τις περισσότερες φορές, σύμφωνα με τον ίδιο και την εικόνα που αντικρίζει καθημερνά η υπηρεσία, οι πολίτες εξακολουθούν να βγάζουν δίπλα στους κάδους απορρίμματα και χόρτα που δεν μπορεί να μεταφέρει η υπηρεσία, με αποτέλεσμα πέραν όλων των άλλων να καιροφυλακτούν και πρόστιμα.

«Έχουμε από χτες στη διάθεσή μας ένα μηχανάκι με συμβατικές πινακίδες και προσωπικό του δήμου, προκειμένου να... «τσακώνει» τους παραβάτες και να βεβαιώνει το προβλεπόμενο πρόστιμο», τόνισε ο κ. Μπελέγρης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πρόταση Εθνικού Σχεδίου Δράσης ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα!
Σάβ, 06/06/2020 - 21:10

 

Έχοντας διανύσει μια πρωτόγνωρη διαδρομή τους τελευταίους τρεις μήνες, το συγχρηματοδοτούμενο έργο “MELTEMI”, σεβόμενο τις υπάρχουσες συνθήκες, προβαίνει στο τρίτο και τελευταίο εκπαιδευτικό σεμινάριο (National Training Course), μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ., στο Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” (Μιχαήλ Λιβανού 51) καθώς και στο Δημαρχείο της Χίου (Δημοκρατίας 2) θα πραγματοποιηθεί το τελικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στο οποίο, θα εισακουστούν οι απόψεις όχι μόνο των εμπλεκόμενων φορέων και ενδιαφερόμενων μερών της Χίου, αλλά και των Δημάρχων – Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Τουρισμού άλλων παράκτιων περιοχών. Σκοπός της συμμετοχικής διαδικασίας είναι η συνεκτίμηση των μέτρων που έχουν λάβει οι αντίστοιχες Τοπικές Αυτοδιοικήσεις για την αντιμετώπιση των θαλασσίων απορριμμάτων και η εξεύρεση των βέλτιστων πρακτικών που θα συμπεριληφθούν στην πρόταση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του προγράμματος MELTEMI ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα.

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, εταίροι του προγράμματος ΜELTEMI, καθώς και προσκεκλημένοι ειδικοί περιβαλλοντικών θεμάτων, θα συζητήσουν με εκπροσώπους ενδιαφερόμενων φορέων της Χίου και με Δημάρχους άλλων παράκτιων περιοχών για τα θαλάσσια απορρίμματα και τα εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν καταλήγοντας στη διαμόρφωση της πρότασης Εθνικού Σχεδίου Δράσης, ένα σχέδιο δράσης με προτεινόμενες βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος των θαλασσίων απορριμμάτων.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως το Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’, που είναι υπεύθυνο για την ομαλή υλοποίηση της δράσης, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, για τα άτομα που θα παρευρίσκονται στο Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’ και στο Δημαρχείο την ημέρα της τηλεδιάσκεψης, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λίγα λόγια για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «MELTEMI»

Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και ανήκει στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ‘Interreg Balkan - Mediterranean.’ Στο MELTEMI, υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, συμμετέχουν οκτώ εταίροι από τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχει και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης. Το έργο MELTEMI έχει τη δυνατότητα να συμβάλει αποτελεσματικά στην προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα απορρίμματα. Προς αυτήν την κατεύθυνση και μέσω των δράσεων του έργου, στόχος είναι να συνταχθεί όλη η κοινωνία της Χίου, ώστε τα θαλάσσια απορρίμματα να αποτελέσουν παρελθόν.